12. srpnja 2024.

Državna tajnica Mađerić posjetila Gospić

Gospić je danas bio domaćin važnog radnog sastanka, na kojem su sudjelovali državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Margareta Mađerić, ličko-senjski župan Ernest Petry i ravnatelj Caritasa Ličko-senjske županije vlč. Luka Blažević. Središnje teme sastanka bile su unapređenje programa koji se bore protiv siromaštva i socijalne isključenosti.

U izjavi za medije, državna tajnica Mađerić pohvalila je suradnju s Ličko-senjskom županijom.

“Danas smo u posjetu gradu Gospiću, Ličko-senjskoj županiji, a vezano uz programe i projekte koje naše ministarstvo provodi, prvenstveno borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Sa Caritasom Ličko-senjske županije dobro i kvalitetno surađujemo dugi niz godina, a tako ćemo nastaviti i u nadolazećem razdoblju. Ono što smo na današnjem sastanku raspravili su programi i projekti iz Europskog socijalnog fonda koji će biti usmjereni na potrebite, starije i nemoćne. Ovdje u županiji već provodimo program ‘Zaželi’, te program ‘Pomoć u kući’ i drugi niz socijalnih usluga koji će se nastaviti”, kazala je Mađerić.

Vlč. Luka Blažević se zahvalio državnoj tajnici Mađerić na posjetu i naglasio važnost suradnje.

“Zahvalan sam Margareti Mađerić što je našla vremena i došla posjetiti naš Caritas i našu županiju. Kako i sama kaže, suradnja je duga i željeli bismo je nastaviti. Konkretno, mogu reći da bismo krenuli na projekt ‘Ugrijmo domove’. Ovdje mnogo ljudi, posebno siromašnih i potrebitih, se grije na kruta goriva, odnosno na drva. Nabavka peći na kruta goriva bila bi im od velike pomoći. Imamo naše Hrvatske šume koje uvijek surađuju kad je potrebno, a preko EU fondova i uz podršku resornog ministarstva, mogli bismo nabaviti potrebne peći, tako da bi suradnja bila nastavljena.”

Župan Ernest Petry izrazio je zahvalnost na kontinuiranoj podršci resornog ministarstva.

“Zahvaljujem se državnoj tajnici Mađerić i velečasnome Luki Blaževiću na iznimnoj brizi za one kojima je potrebna skrb. U ime Ličko-senjske županije mogu reći da imamo fenomenalnu i dugoročnu suradnju s resornim ministarstvom, ali jednako tako i s Caritasom i cjelokupnom crkvom. Naravno, Ličko-senjska županija je kroz svoje aktivnosti, kao i do sada, vodila brigu o socijalno ugroženima i nastavit ćemo i dalje. Zahvaljujem se na današnjem posjetu, a pogotovo na inicijativi za novim projektima”, kazao je Petry.

Projekti i inicijative poput ovih u Ličko-senjskoj županiji nastavljaju stavljati naglasak na socijalnu brigu i podršku najugroženijim članovima zajednice, osiguravajući da nitko ne ostane zanemaren.