12. srpnja 2024.

Blanka Vlašić i Ivana Brkljačić na NTC Kampu u Karlobagu: Sport i edukacija za djecu

Karlobagu je danas održano predavanje povodom NTC Sportskog kampa koji se održava u hostelu Čelina u Ledeniku. Predavanje na temu NTC metodologije i njene primjene u obrazovnom sustavu održao je istaknuti pedagog dr. sc. Ranko Rajović. Pored njega, na događaju su sudjelovale i poznate sportašice i olimpijke Blanka Vlašić i Ivana Brkljačić, koje su govorile o značaju fizičke aktivnosti kod djece i njihovom uključivanju u sport.

Događaj je otvorio načelnik Karlobaga Boris Smojver, koji je zahvalio svima koji su došli.

“Počašćen sam prisustvom bivših olimpijki i dr. Rajovića. Ovo predavanje bit će od velike koristi djelatnicima predškolske i školske dobi, kao i djeci s područja Karlobaga,” kazao je Smojver. Također je istaknuo kako NTC program nosi naziv po Nikoli Tesli, koji je rođen na današnji dan, te naveo kako je Općina spremna za nastavak suradnje i u godinama koje dolaze.

Reakcije publike na predavanje bile su izrazito pozitivne, a događaj je zaključen s naglaskom na važnost kontinuiranog ulaganja u sportske aktivnosti i edukaciju djece kako bi se potaknula njihova cjelokupna dobrobit i razvoj.