21. veljače 2024.

Župan Ernest Petry uručio Ugovore o bespovratnim sredstvima: Potpora poduzetnicima Razvojnog centra Ličko-senjske županije za korištenje prostora i opreme

Danas je u prostoru Razvojnog centra Ličko-senjske županije održano potpisivanje i dodjela Ugovora o bespovratnim sredstvima poduzetnicima koji su korisnici ovog centra, a koji su ostvarili pravo na subvencije troškova za korištenje prostora i opreme. Osim poduzetnika svečanosti su prisustvovali, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry sa suradnicima, ravnatelj Razvojnog centra LSŽ Mile Milković kao i predstavnici upravnog vijeća.

Ravnatelj Razvojnog centra Ličko-senjske županije, Mile Milković, na samom početku izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima u protekloj godini: “Ova godina je bila ustvari prva godina Razvojnog centra u punom smislu. Došli smo do krajnjih granica svojih kapaciteta, pogotovo u dijelu akceleracije i inkubacije, gdje su svi uredi popunjeni. Ova institucija je tu zbog vas, a mi vam stojimo na raspolaganju za sve.”

Nakon toga, župan Ličko-senjske županije, Ernest Petry, preuzeo je riječ te je dao uvodni pogled na brojne projekte koji se provode u županiji. Između ostalog, istaknuo je otvaranje Centra za mlade Ličko-senjske županije, apliciranje za izgradnju studentskog doma kapaciteta 150 studenata, te projekte poput Centra za brdsko-planinsku poljoprivredu i stočarstvo, ali i mnoge druge, već odmah početkom iduće godine u planu je otvorenje Središnje pismohrane zemljišnjih knjiga. Cilj svih tih projekata je revitalizacija regije i poticanje zapošljavanja mladih ljudi s ciljem stvaranja perspektive za život i rad u Lici.

Župan Petry osvrnuo se i na aktualnu situaciju vezanu uz izgradnju kaznionice, izrazivši žaljenje zbog trenutačnog zastoja u donošenju Prostornog plana uređenja Grada Gospića. “Radi se o velikom projektu koji ne nosi samo zapošljavanje više od 250 ljudi, već ima koristi za cijelu lokalnu zajednicu. Nadam se da nam to neće propasti jer su još četiri grada u RH aplicirala za taj projekt. Brzina donošenja odluke, ovisit će hoćemo li ostati bez tog projekta.” Župan je još dodatno pojasnio kako se radi o velikom projektu koji ne samo da nosi sa sobom zapošljavanje više od 250 ljudi, već ima koristi za cijelu lokalnu zajednicu jer netko će doći u posjetu u tu kaznionicu, negdje će odsjest, noćit, popit kavu i to je od koristi za cijelu sredinu.

Ugovore o bespovratnim sredstvima poduzetnicima osobno je uručio župan Ličko-senjske županije, Ernest Petry, uz prisustvo ravnatelja Razvojnog centra, Mile Milkovića, i pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, pomorsko dobro i promet, Ane Rukavine-Stilinović. Nakon svečanog potpisivanja i uručivanja ugovora, prisutni su uživali u prigodnom domjenku u dvorani Razvojnog centra, pritom razmjenjujući iskustva i planove za narednu godinu.

Razvojni centar Ličko-senjske županije trenutno broji 49 korisnika kroz različite programe i usluge. Poduzetnici i OPG-ovi koji koriste poluindustrijska postrojenja čine 16 korisnika, u programu inkubacije i akceleracije, gdje također koriste uredske prostore, nalazi se 19 poduzetnika, dok kroz program virtualne inkubacije prošlo je 14 poduzetnika. Svečanost dodjele ugovora predstavlja samo jedan od koraka prema daljnjem razvoju poslovnog okruženja u Ličko-senjskoj županiji.

Najbolje iz Like