25. veljače 2024.

Zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša uručila Dječjem vrtiću “Pahuljica” bogatu opremu za igru i učenje

Danas je Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša posjetila Dječji vrtić “Pahuljica” u Gospiću i istoimenu podružnicu na Ličkom Osiku kako bi uručila didaktičke igračke, edukativni materijal i opremu za 22 odgojno-obrazovne skupine Dječjeg vrtića. Ova inicijativa ima za cilj omogućiti kvalitetniji i ugodniji boravak djeci u vrtiću, pružajući im raznovrsne mogućnosti za igru i kreativan razvoj, te je u potpunosti financirana gradskim sredstvima.

Zahvaljujući ovom projektu, mališani će imati priliku uživati u novim autićima, kamionima, lutkama, plišanim igračkama, setovima za kuhinje i alate, kao i setovima za igru s mikrofonima, bubnjevima, gitarama te raznim edukativnim i društvenim igrama. Osim igračaka, djeca će moći iskazati svoju kreativnost uz pomoć novih likovnih setova.

Nabava ovih igračaka obuhvaća 44 različite vrste koje ukupno broje čak 968 komada. Osim toga, nabavljeni su i setovi za likovni odgoj, kolaž papir, ljepilo, crtaći blokovi, setovi tempera, vodene i drvene bojice, flomasteri, pastele, bojanke, pakovanja plastelina, papir A4 za crtanje te ostali potrošni materijali. Sve ovo omogućit će djeci da se razviju na kreativan i interaktivan način.

Nabava opreme za Dječji vrtić “Pahuljica” na Ličkom Osiku također je obuhvatila i pribor za jelo za nove odgojno-obrazovne skupine, kao i 32 komada didaktičkih igračaka. Projekt opremanja vrtića ukupne je vrijednosti 15.639,98 eura. Zahvaljujući ovom ulaganju, djeca će imati priliku uživati u bogatom i raznolikom vrtiću koji će poticati njihov razvoj kroz igru, učenje i kreativnost.

Najbolje iz Like