15. lipnja 2024.

Zadržati mlade ali i malo starije u  Lici, možda i privući neke nove?

Kroz nekoliko poticajnih Mjera, npr. Mjera 6.1.1. ili Mjera 7.4.1. naša Vlada želi zadržati mlade na ruralnim područjima ne samo Like nego cijele Hrvatske. No, to nije nimalo lako, jer mladom se čovjeku u današnjem vremenu nude mnoge druge mogućnosti. A mlad čovjek je uvijek bio snalažljiv. Slijedom tog smo ovih dana razgovarali sa nekoliko mladih ali i starih  nositelja OPG-a, koji se spremaju na dodjelu zemljišta od strane lokalne zajednice. Ovu neslužbenu informaciju nismo za sada mogli ni potvrditi ni opovrgnuti.

No, kako su nam “mladi poljoprivrednici” sami rekli, mi spremamo dokumentaciju jer neće biti dug rok za podnošenje dokumentacije. Stoga smo ovu, još uvijek neslužbenu informaciju željeli podijeliti sa našim čitateljima koje sigurno ova tema zanima. Kako našim OPG-ima često nedostaje zmljišta, ovo bi mogla biti jedna od onih Mjera o kojima smo pisali u prošlim danima na ovom portalu. 

Dobro je uvijek znati da se treba imati sve potrebne uvjete za podnošenje zahtjeva, kako ne bi, kad se započne sa podjelom, odjednom svi mogući bili krivi što nismo dobili zemlju, a nismo imali sve potrebno. Ako do ovoga dođe, to će biti svakako vjetar u leđa za ostanak mladih u Lici.


Najbolje iz Like/ UR /