18. svibnja 2024.

VIDEO Župan Petry potpisao Ugovore za prijevoz učenika osnovnih škola

U Sali za sastanke Ličko-senjske županije danas su potpisani Ugovori za prijevoz 602 učenika osnovnih škola kojima je Županija osnivač. Župan ličko-senjski Ernest Petry je u ime osnivača 12 osnovnih škola na temelju provedenog otvorenog postupka Javne nabave za uslugu prijevoza učenika potpisao Ugovore o prijevozu učenika osnovnih škola s prijevoznicima Autotrans d.d. Cres i Prijevoznički obrt Josip Knežević, Mukinje (voditelj zajednice ponuditelja: Prijevoznički obrt Josip Knežević, Mukinje i Obrt za prijevoz putnika Velebit tours, Donji Kosinj). Župan ličko-senjski Ernest Petry istaknuo je važnost ovih Ugovora.

-Danas potpisujemo tri Ugovora ukupne vrijednosti 1.236.345,75 eura. To su Ugovori grupa I., II. i III. U I. grupi potpisat ćemo Ugovor sa „Autotransom“ Cres koji pokriva područje Karlobaga, Senja i Novalje. Vrijednost toga ugovora iznosi 284.580 eura s PDV-om. Ugovor II. odnosi se na prijevoz učenika na širem području Plitvičkih jezera i te usluge u vrijednosti od 422.838 eura s PDV-om obavljat će Prijevoznički obrt Josip Knežević iz Plitvičkih jezera. Treći današnji Ugovor odnosi se na grupu III. i obuhvaća prijevoz učenika na području Kosinja. Vrijednost ovog Ugovora iznosi 528.928,75 eura s PDV-om i izvršavat će ga Prijevoznički obrt Josipa Kneževića i Velebit tours iz Donjeg Kosinja prevozeći učenike s područja Perušića, Brinja, Kosinja, Otočca i Lovinca.

U postupku Javne nabave naznačena je početna ukupna cijena ponude u iznosu od 464.509 eura, ali je zbog povećane cijena goriva, usluga i energenata konačna ponuda uvećana za 166 posto, za što smo dodatno izdvojili 750 tisuća eura. Mi smo kao Županija sretni što smo našim učenicima osigurali školski prijevoz. Još smo u pregovorima s resornim Ministarstvom na koji način osigurati sredstva za cjelodnevnu školu na područjima Senja i Lovinca, zaključio je župan Ernest Petry i potpisao Ugovore s Josipom Kneževićem i Domagojem Crnčićem iz Autotransa Cres.

Detalje ovih Ugovora pojasnile su djelatnica Odjela za društvene djelatnosti Irena Buneta i pročelnica Valentina Zdunić. Navedeni Ugovori sklopljeni su na razdoblje od 12 mjeseci i vrijede od 1. rujna 2023. do 31. kolovoza 2024. godine.

Najbolje iz Like