25. veljače 2024.

Uspješna turistička godina koja najavljuje i uspješan nastavak

Zahvaljujući  potvrdama po kojima je iza Općine Plitvička jezera u turističkom smislu jedna izvrsna godina, iz Turističke zajednice općine Plitvička jezera i od direktorice Josipe Kukuruzović dobili smo potvrdu ovih činjenica.

-Na području općine Plitvička jezera ostvareno je prošle godine 398 224 noćenja. Ovu godinu smo započeli s manjim brojem domaćih gostiju u odnosu na isti period siječnja 2023. godine. Ipak,  možemo biti zadovoljni s brojem stranih gostiju koji je u ovom periodu ipak nešto veći. Za ovakvu statistiku zasigurno su zaslužne vremenske prilike, koje nam s manje snijega donose i manji broj domaćih gostiju, a povećava broj stranih gostiju koji nesmetano mogu u obilazak NP Plitvičkih jezera.

Ostvarena ukupna noćenja u siječnju 2023.  iznose 4.625 (domaćih 3200) noćenja, a siječanj 2024. – 4.292 noćenja (domaćih 2558 gostiju). Gledajući po nacionalnoj strukturi najviše noćenja su inače ostvarili gosti iz Njemačke, SAD, Francuske, Italije i Nizozemske. Pri tome je i dalje je najviše noćenja ostvareno u privatnom smještaju tj. objektima u domaćinstvu, a zatim slijede kampovi i hoteli, zaključila je Josipa Kukuruzović, direktorica Turističke zajednice općine Plitvička Jezera.

U ovom dijelu Like veljača se često „ogrne“ snijegom i tada u Sportski centar „Mukinje“ obično nahrupe mnogi ljubitelji skijanja i sanjkanja. Uglavnom su to zaljubljenici snježnih radosti s područja dalmatinskih gradova.

Najbolje iz Like