21. travnja 2024.

Udruga „Pavenka“ iz Brinja provodi projekt „Vrijeme je za treću dob“

Udruga žena “Pavenka” iz Brinja ponosno provodi projekt pod nazivom “Vrijeme je za treću dob“, koji je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Ovaj inovativni projekt obuhvaća razdoblje od 2023. do 2026. godine i ostvaren je u sklopu programa “Širenje mreže socijalnih usluga”.

Jedna od ključnih aktivnosti ovog programa je osiguravanje besplatnog prijevoza nemoćnih i potrebitih osoba, uz dodatnu vrijednost nabavke tele care uređaja koji su podijeljeni korisnicima. Ova inicijativa posebno je važna s obzirom na prostornu dislociranost Općine Brinje, te značajno unapređuje kvalitetu života krajnjih korisnika.

Glavni cilj projekta je potaknuti što dulji boravak starijih osoba u vlastitim domovima, smanjiti rizik od socijalne isključenosti te povećati opću kvalitetu života na području Općine Brinje. Projekt “Vrijeme je za treću životnu dob” ističe se kao jedini projekt na području Ličko-senjske županije koji je dobio financijsku potporu od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Udruga “Pavenka” aktivno radi na provedbi ovog projekta s ciljem pružanja podrške i poboljšanja uvjeta života starijih osoba na lokalnoj razini.

Najbolje iz Like / Foto: Facebook Pavenka Brinje