16. travnja 2024.

U Velikom Žitniku nastavljaju se brojne aktivnosti programa Erasmus +

Ovih dana je  Hrvatska škola Outward Bound i ove godine nastavlja provoditi međunarodne razmjene mladih unutar Erasmus+ programa. U edukacijskom centru u Velikom Žitniku pored Gospića odvija se trenutno još jedna razmjena mladih pod nazivom „Reflect – Respond – Reconnect“. U njoj  sudjeluje 20 mladih osoba iz Hrvatske, Litve, Latvije i Rumunjske. Težište ove razmjene je na mentalnom zdravlju mladih i izražavanju njihovih emocija.

Sudionici ovoga programa će sudjelovati u raspravama, radionicama i fizičkim aktivnostima usmjerenima prema podizanju svijesti o sve učestalijim mentalnim izazovima s kojima se mladi suočavaju svake godine. Tijekom razmjene, naučit će i primijeniti brojne metode kako bolje izraziti svoje emocije.


Kako ističu iz Outward škole cilj ovog projekta je potaknuti mlade da razviju vlastitu otpornost i potiču suradnju s drugima kako bi lakše svladavali izazove u današnjem dinamičnom i turbulentnom svijetu. Razmjena u programu Erasmus + se odvija u razdoblju od 28. veljače do sutra, 5. ožujka 2024. i predstavlja prvi događaj za mlade u 2024. godini i pri tome je drugi u okviru novog ciklusa Erasmus+ programa 2023./2024. U planu ove jedinstvene  škole su još dvije razmjene mladih i jedan trening namijenjen osobama koje rade s mladima.

Najbolje iz Like/Outward Bound