15. lipnja 2024.

U OŠ „Anž Frankopan“ u Kosinju Branko Trajkov Trak iz Zabranjenog pušenja održao radionicu. Mnogi mali Kosinjani žele postati bubnjari

U sklopu programa Ruksak (pun) kulture u OŠ “Anž Frankopan” Kosinj održana je glazbena radionica pod vodstvom Branka Trajkova Traka, eminentnog glazbenika i glazbenog producenta, a najpoznatijeg kao bubnjara rock grupe „Zabranjeno pušenje“. Trak je održao radionicu s bubnjevima na kojoj su sudjelovali svi učenici i mnogi djelatnici ove škole. Kako nas je izvjestila ravnateljica škole Zrinka Vukelić druženje s Trakom bilo je nezaboravan doživljaj.

„Vrlo je impreivno bilo gledati i slušati ovog mladog čovjeka koji je na svojim bubnjevima činio čuda. Pod njegovim rukama svi ti bubnjevi samo što nisu govorili. Toliko nas je animirao da smo, osim djece, i mi malo zreliji i stariji pokušali bubnjati i prisjećati se mnogih uspješnih skladbi Zabranjenog pušenja i mnogih drugih izvođača.

Kako je rekao sam Branko Trajkov Trak, za ovakve glazbene radionice  prikladnije su manje sredine gdje se brže i lakše stvara ugodna atmosfera za rad. Bez grča ili loših emocija. Glazba nas je danas sve povezala“, tvrdi ravnateljica škole Zrinka Vukelić.

Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi je program Ministarstva kulture i medija, a njegova je svrha poticanje djece i mladih na razumijevanje i usvajanje umjetnosti i kulture u dislociranim i prometno slabije povezanim područjime Republike Hrvatske. Popularni Trak je svoje umijeće podijelio sa svih 15 učenika ove škole, od kojih su se mnogi iz viših razreda ove škole odlučili da prigrle bubanj kao glazbeni instrument.