18. srpnja 2024.

Tomo Medved – nositelj liste HDZ-a u VII. izbornoj jedinici

Na jučerašnjoj sjednici predsjedništva HDZ-a donesene su ključne odluke koje se tiču odabira nositelja izbornih listi za predstojeće izbore.

U sklopu tih odluka, za nositelja izborne liste u VII. izbornoj jedinici, koja uključuje i Ličko-senjsku županiju, imenovan je Tomo Medved, nakon čega je u večernjim satima održan velebni skup HDZ-a u Karlovcu s približno 2000 nazočnih članova i simpatizera HDZ-a povodom obilježavanja 34. godišnjice osnutka stranke za Karlovačku županiju.

Tomo Medved je dragovoljac Domovinskog rata koji je tri puta ranjavan tijekom ratnih operacija, a ujedno je bio i jedan od ratnih zapovjednika tijekom Domovinskog rata.

Medved trenutačno obnaša dužnosti zamjenika predsjednika HDZ-a, potpredsjednika Vlade te je osam godina ministar hrvatskih branitelja, a na dužnosti je odabran zbog svog bogatog iskustva i dubokog razumijevanja potreba zajednice koju će predstavljati.

Ovaj potez odražava strategiju HDZ-a da za ključne izborne pozicije postavi dokazane i cijenjene članove, s ciljem jačanja povjerenja birača i osiguranja uspješnog izbornog rezultata.