25. veljače 2024.

ŠTO SE DOGAĐA SA DOMOM ZA STARIJE I NEMOĆNE U GOSPIĆU?!?

Kao što se već neko vrijeme može čuti situacija sa domom za starije i nemoćne u Gospiću i nije najbolja. Unazad par dana iz povjerljivog izvora dobili smo informacije da se stanje tamo niti malo nije popravilo, dapače postaje sve gore.

Nakon kašnjenja plaće prethodni mjesec, isto se ponavlja i ovaj, a uz sve to i godišnja naknada za božićne blagdane isplaćena je djelomično. Sve je to navelo određeni broj ljudi na davanje otkaza, što je posljedično dovelo do nedostatka radnika a tako i pruženih usluga.

Kako saznajemo, veliki je nedostatak medicinskih sestara, pa umjesto njih terapije „slažu“ i „dijele“ inzulinsku terapiju njegovateljice koje za to nisu osposobljene, dok osoba koja je portir dijeli preostalu terapiju?!?

Sa svime je upoznata i ravnateljica te sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, koji je o svemu navedenome podnio prijavu nadležnim tijelima.

Uz potlačene zaposlenike kojima nisu osigurani osnovni uvjeti za rad, za zapitati se je kako je i korisnicima u istoj ustanovi te čime su zaslužili da nečiji nemar utječe na kvalitetu njihovih zadnjih godina života.

Stanje u spomenutom domu nastavit ćemo pratiti i dalje!

Najbolje iz Like