15. lipnja 2024.

SRPANJ U GOSPIĆU 13. – 17.

Srpanj u Gospiću zadnjih nekoliko godina postaje najzanimljiviji mjesec u godini. Naime, povodom dana Grada koji se obilježava 22.07. cijeli srpanj obasut je raznolikim događajima, koncertima, predstavama, sportskim manifestacijama i sl. No njegova sadržajnost dobiva na vrijednosti tek kada uspije privući pažnju građana i radoznalih posjetitelja. Stoga Vam donosimo bogati  raspored za ovaj tjedan koji s programima započinje već od sutra.

13.-15.07.2022. Revija dokumentarnog filma HISTORY FILM FEST ’

U dvorištu Državnog arhiva održat će se tri večeri revije nagrađivanih dokumentarnih filmova s projekcijom za sva tri dana u 20 sati i 21:30. Ulaz za sve dane je BESPLATAN. 

Svakako valja napomenuti kako je History Film Festival jedini međunarodni festival povijesnih dokumentarnih filmova u svijetu. Filmovi koji se tu prikazuju pružaju različite perspektive povijesno važnih događaja ili osoba. Tako će publika u Gospiću imati priliku pogledati sjajne glazbene i biografske dokumentarne filmove koji će im sigurno otkriti neke nepoznate detalje iz svjetski  poznatih osoba.

RASPORED PROJEKCIJE: 

Srijeda 20:00 sati – „NADA COMANECI – GIMNASTIČARKA I DIKTATOR“

Srijeda 21:30 sati – „BOKS ZA ŽIVOT“

Četvrtak 20:00 sati – „TAMAS BARTA – POŽURI, MAMA TE ČEKA KUĆI“

Četvrtak 21:30 sati – „INDEXI“

Petak 20:00 sati – „ CHE GUEVARA, DRUGA STRANA MIRA“

Petak 21:30 sati – „PRKOS: TRI ŽENE I PRAVO GLASA“

Detaljnije informacije o samim filmovima možete potražiti na službenoj stranici Državnog arhiva u Gospiću.

15.07.2022. Predstavljanje romana

U petak s početkom u 19 sati u dvorištu Pučkog Otvorenog Učilišta održat će se predstavljanje romana „Hotel Wartburg“ autora Zorana Žmirića, nakon čega će se u dvorištu Učilišta gosti moći podružiti i opustiti uz glazbeni program.

16.07.2022. GROCKS –Opća opasnost

U sklopu glazbenog programa GROCKS u Gospić nam ovoga srpnja stiže grupa Opća opasnost, a predgrupa će im biti Zvukodlaci. Koncert će se održati u Atriju Kulturno-informativnom Centru Gospić s početkom u 21 sat. Cijena ulaznica iznosi 60 kuna, a na dan samog koncerta 80 kn.

17.07.2022. Piknik i Let balonima na vrući zrak  

U nedjelju će se održati let balonima na vrući zrak koji se trebao održati prošlog vikenda na Trgu Stjepana Radiće, no zbog vremenskih uvjeta događaj je odgođen za ovu nedjelju. Osim datuma, promijenila se i lokacija održavanja tako se događaj premjestio u Smiljan, točnije kod Memorijalnog muzeja „Nikola Tesla“. Osim leta balonima, organizira se i piknik na otvorenome stoga i ako nemate karte za let, pripremite dekice, napunite piknik košare i dođite na druženje.

Najbolje iz Like