22. lipnja 2024.

Srednja škola Otočac obilježila Dan sigurnijeg interneta

Srednja škola Otočac jučer je, 06. veljače 2024. godine obilježila Dan sigurnijeg interneta s naglaskom na temu “Gejmaj sigurno – zajedno za bolji Internet”. Ovaj dan predstavlja ključni događaj u kalendaru informacijske sigurnosti te je škola s ponosom sudjelovala u obilježavanju.

Završni razred šumarskih tehničara aktivno se uključio u obilježavanje Dana sigurnijeg interneta sudjelovanjem u radionici na temu odgovornog igranja videoigara u sklopu eTwinning projekta “Baš je IN biti GREEN”. Kroz ovu radionicu, učenici su imali priliku naučiti o važnosti odgovornog ponašanja prilikom igranja videoigara te o utjecaju istih na njihovo mentalno zdravlje i sigurnost na internetu.

Slogan ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta, “Gejmaj sigurno – zajedno za bolji Internet”, naglašava važnost zajedničkog djelovanja kako bi se osigurala sigurnija online zajednica, posebice među mladima koji često provode vrijeme igrajući videoigre.

Srednja škola Otočac ističe važnost obrazovanja mladih generacija o sigurnosti na internetu te kontinuirano radi na podizanju svijesti o potencijalnim opasnostima koje vrebaju na internetu. Sudjelovanje u eTwinning projektu “Baš je IN biti GREEN” predstavlja korak prema stvaranju sigurnijeg digitalnog okruženja za mlade, potičući ih na odgovorno i sigurno korištenje tehnologije.

Najbolje iz Like / Foto: Facebook Srednja škola Otočac