21. veljače 2024.

Rotary klub Zagreb organizira ljetnu školu „Nikola Tesla“ u Žitniku

Ukoliko želite da vaš srednjoškolac ovo ljeto provede korisno i kroz zanimljive aktivnosti nauči nešto novo, pošaljite ga na 11-dnevni program ljetne škole u Velikom Žitniku od 26.lipnja do 6. srpnja 2023. godine, u organizaciji Rotary kluba Zagreb.

Kako bi vam iz prve ruke dali informacije što ih sve očekuje u tih 11 dana, pobrali smo iskustva od prošlogodišnjih polaznika iz kojeg sudionici nose izvrsne uspomene, nova prijateljstva, iskustvo učenja, te snalaženja u prirodi. Osim učenja o navigaciji, spavanja u bivcima koje su sami postavljali i kuhanja, planinarili su, penjali se po stijenama, istraživali špilje, izrađivali splav, pecali, te naučili mnogo o doprinosu zajednici, ali i povijesti Like.

Ciljevi takvih ljetnih škola su da sudionici poboljšaju komunikacijske vještine, preuzimajuodgovornost, prihvaćaju vlastite vrijednosti, rade su na razvoju timskog rada, brinu za okoliš i razvijaju pozitivan stav prema znanosti i novim tehnologijama.

Uz razvoj proaktivnosti i poduzetništva, uče ih važnost prihvaćanja različitosti i međusobne povezanosti, što smatramo da je u današnje vrijeme neophodno za boljitak zajednice.

I za kraj valja napomenuti da sve troškove boravka snosi RC Zagreb, a svi zainteresirani mogu se javiti na: barbara.tomljenovic@gmail.com do 27. svibnja.

Najbolje iz Like / Rotary klub Gospić