25. veljače 2024.

Rino Mašić ponovno zlatni na World Combat Games 2023

Rino Mašić još je jednom dokazao svoju neoborivost u obaranju ruke, osvojivši još jedno zlato na Svjetskim igrama u borilačkim sportovima (World Combat Games) 2023. u Saudijskoj Arabiji. Rino je osvojio zlato na lijevu i desnu ruku u kategoriji do 110kg.

Grad Rijad u Saudijskoj Arabiji bio je domaćin Svjetskih borilačkih igara 20. i 21. listopada 2023. godine. Word Combat Games 2023., u organizaciji SportAccord-a, ove godine bili su domaćini 16 olimpijskih i neolimpijskih borilačkih sportova. Na trećem izdanju World Combat Games-a, hrvatski sportaši osvoji li su 11 medalja u saudijskom gradu Rijad. Hrvatski sportaši su zauzeli 24. mjesto od 79 zemalja, osvojivši tri zlata, dva srebra i šest brončanih medalja.

Konkurencija na Svjetskim borilačkim igrama bila je žestoka i privukla je neke od najjačih sportaša iz cijeloga svijeta. Rinova sposobnost osvajanja kategorije lijeve i desne ruke naglašava njegovu iznimnu snagu, tehniku ​​i predanost.

Rinova pobjeda na World Combat Games-u, došla je nakon dosadašnjih izvanrednih uspjeha. Podsjetimo se, Rino je u rujnu ove godine osvojio zlatnu i brončanu medalju u kategoriji do 110 kilograma. Zlato je osvojio obaranjem na lijevu ruku, dok je broncu osvojio na desnu ruku. Ova dva velika uspjeha u rujnu došla su nakon što je već postao dvostruki seniorski prvak Europe na isti način.

Svijet s nestrpljenjem iščekuje buduće pothvate Rina Mašića, koji nastavlja upisivati ​​svoje ime među legende obaranja ruke. Njegov trud, izvrsnost i dosljedne pobjede svjedočanstvo su njegovog statusa jednog od najjačih obarača ruku.

Najbolje iz Like