15. lipnja 2024.

Restoran „Lička kuća“ u NP Plitvička jezera kao gastro-bastion ovog dijela Like

U Rastovači nadomak Ulaza broj 1 u NP Plitvička jezera  odakle puca vidik na neponovljivi Veliki slap nalazi se planetarno poznati restoran „Lička kuća“. Malo tko je nakon kušanja neke od biranih delicija ovog nacionalnog restorana ostao ravnodušan. Tamošnja jela uglavnom se hvale na sav glas i ne daju mjesta ravnodušnim kritikama gostiju na kakve se uobičajeno drugdje nailazi. Sve što se sprema i servira u ovom restoranu nosi prestižnu oznaku „Lika Quality“, a ovu titulu opravdava sve što ćemo tamo kušati. 

V.d. voditelj ovog restorana je Igor Duić koji ovdje radi neprekidno od 2004. godine, a sada je na čelu tima od 54 zaposlena. 

„Restoran Lička kuća ništa ne preporuča slučaju jer naši djelatnici,osim mnogih jela, peku kruh, peciva i brojne slastice. Za posluživanje jela i pića brinu se vrhunski konobar i konobarice. Sve je u skladu s našom dugogodišnjom tradicijom i kvalitetom koju nastojimo zadržati i svakako podići na još veću razinu.

Pojačani rad ovog restorana osjeća se odmah nakon Uskrsa i traje do konca godine pa uglavnom imamo izvrstan broj posjetitelja. Najviše poslužujemo domaće delicije, sva jela oprobane i zajamčene kvalitete. U većini jela osnovni je sastojak lička janjetina pa tako gosti vrlo rado naručuju janjeće zavežljaje, janjeće pljeskavice, orzoto od janjetine koja sadrži ječam i mnoštvo drugih popularnih jela. Uz to se obično piju aperitivi čiji je temelj lička šljivovica koja je odležala po 12 godina. Uza sve ove standarde nemoguće je otpratiti goste iz Ličke kuće koji neće biti zadovoljni vrhunskim ličkim delicijama i poslugom“, naglašava Igor Duić.