25. veljače 2024.

Proslava Dana Grada Otočca i njegovih zaštitnika sv. Fabijana i Sebastijana

Povodom obilježavanja Dana Grada Otočca i proslave blagdana nebeskih zaštitnika svetog Fabijana i Sebastijana, 19. i 20. siječnja Grad Otočac organizira proslavu prema sljedećem programu:

Petak, 19. siječnja 

Svečanosti će započeti u 11:00h polaganjem vijenaca kod Spomenika hrvatskim braniteljima Domovinskog rata u Otočcu. Nakon toga u 12:00 sati bit će održana svečana sjednica Gradskog vijeća Otočca u kino dvorani GPOU Otočac. Nakon službenog dijela programa, slijedi domjenak u maloj dvorani GPOU Otočac u 13:30 sati, što je prigoda za druženje i razmjenu ugodnih razgovora. 

Subota, 20. siječnja

Drugi dan proslave započet će u 11:00 sati procesijom i Svetom misom u crkvi Presvetog Trojstva Otočac, koju će predvoditi mons. Tomislav Rogić, biskup šibenski. Nakon mise, u 12:30 sati bit će organizirano zajedničko druženje svih okupljenih ispred crkve Presvetog Trojstva Otočac. 

Očekuje se da će proslava Dana Grada Otočca i njegovih zaštitnika, svetog Fabijana i Sebastijana okupiti brojne posjetitelje te pružiti priliku za promicanje kulturne baštine i tradicije ovog područja.  

Otočac se sprema za veliko slavlje, a svi su pozvani da se pridruže u obilježavanju ovih važnih datuma za lokalnu zajednicu. 

Najbolje iz Like