16. travnja 2024.

Proljetni promotivni tjedan u NP Plitvička jezera

Već tradicionalno i prvom tjednu mjeseca travnja, odnosno od 1. do 8. travnja u Nacionalnom parku Plitvička jezera održava se  Proljetni promotivni tjedan.

U ovoj destinaciji iznimne prirodne ljepote koju obožavaju milijuni posjetitelja iz cijelog svijeta ovaj tjedan će biti posebno obilježen uz iznimno važan 75. rođendan nacionalnog parka – “Kao predjel naročite prirodne ljepote” Plitvička jezera proglašena su nacionalnim parkom već pomalo davnog 8. travnja 1949. godine.

Jedinstvene vrijednosti ovoga područja prepoznate su od Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (engl. UNESCO – United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) koja je trideset godina kasnije Nacionalni park Plitvička jezera uvrstila na svoj Popis svjetske baštine. Kako bi proslavili svakako  iznimno važnu 45. obljetnicu od međunarodnog značaja, ova ustanova već sada najavljuje i Jesenski promotivni tjedan koji će se ove godine održati od 26. listopada do 3. studenog. Značajke obaju promotivnih tjedana su snižene cijene, posebna ponuda delicija u hotelima i restoranima i mnoštvo ugodnih iznenađenja. Ovaj Proljetni promotivni tjedan jedino je pokvario Veliki slap. Zbog obilja vode rijeke Plitvice Uprava parka zatvorila je sve prilazne staze do slapa zbog bojazni da se na mokrim i skliskim stazama netko od izletnika ne bi pokliznuo i ozljedio.

Najbolje iz Like