25. veljače 2024.

Posjet tvornici organskog gnojiva od sirove ovčje vune u Otočcu. WOOLEE gnojivo obećava poboljšanje prinosa i očuvanje okoliša

Otišli smo posjetiti nedavno otvorenu tvornicu organskog gnojiva od sirove ovčje vune, koja je privukla našu pažnju zbog inovativnosti proizvoda. U tvornici nas je dočekao Ante Jerkov, voditelj tvornice, od koga smo saznali da je prodaja konačno krenula nakon isčekivanja i dobivanja svih potrebnih certifikata i dozvola, te da tvrtka trenutno prodaje proizvode putem vlastitog web shop-a. “Stvari idu svojim tokom, a do kraja godine očekujemo snabdijevanje poljoprivrednih trgovina diljem zemlje, te i započeti izvoz van granice RH, s obzirom na veliki interes koji dolazi iz Njemačke, Austrije i Slovenije…

Radi se o gnojivu od sirove ovčje vune koja se peletira i dobiva se čisto prirodno gnojivo bogato dušikom, fosforom i kalijem. Proizvod, poznat kao “WOOLEE”, ima mnoge korisne primjene u poljoprivredi. Ante nam je objasnio kako je WOOLEE idealan proizvod za njegu biljaka tijekom cijele godine. Osim što hrani biljke, ovaj pelet od ovčje vune također obnavlja zemlju na povoljan način. Ovaj ustvari univerzalni organski dodatak pruža poljoprivrednicima snažan i održiv način za poboljšanje plodnosti tla i povećanje prinosa. Svakako je bitno i napomenuti da WOOLEE može poslužiti kao zaštita od puževa i drugih nametnika.

U tvornici su već zaposlili prve radnike kako bi zadovoljili trenutnu potrebu. Ante nam je otkrio da će se s povećanjem posla uvoditi i dodatne smjene, te će biti potrebno zapošljavati novu radnu snagu. Ova tvornica ne samo da pridonosi održivom razvoju poljoprivrede, već i potiče lokalno gospodarstvo kroz otvaranje novih radnih mjesta.

WOOLEE gnojivo posebno je privuklo pažnju stranih tržišta, što je ohrabrujuće za daljnji rast tvrtke. Ante je istaknuo da stalno dobivaju upite iz Njemačke, Austrije i Slovenije te da su vrlo optimistični u vezi s budućim izvozom. Ova tvornica ne samo da predstavlja uspjeh za tvrtku, već i za Hrvatsku kao zemlju koja promovira održivu poljoprivredu i inovativne prakse.

Osim toga, WOOLEE gnojivo ima i ekološke prednosti. Korištenjem ovog organskog gnojiva pomažete u smanjenju upotrebe kemijskih gnojiva, čime se smanjuje negativan utjecaj na okoliš i čuva biološka raznolikost. Ova tvornica pruža poljoprivrednicima i vrtlarima održivo rješenje za poboljšanje plodnosti tla, bez štetnih učinaka na okoliš.

U skladu s tim, tvornica organskog gnojiva od sirove ovčje vune predstavlja primjer uspješnog poslovnog pothvata koji kombinira inovaciju, održivost i ekonomski razvoj. Njihov proizvod, WOOLEE, pruža korisnicima snažno, prirodno i ekološki prihvatljivo gnojivo za njegu biljaka. Ovaj primjer potiče druge tvrtke i poljoprivrednike da razmotre održive prakse i pronalazak novih načina za poboljšanje poljoprivredne proizvodnje bez negativnih utjecaja na okoliš.

WOOLEE gnojivo predstavlja inovativno rješenje za poljoprivrednike koji žele povećati prinose i istovremeno pridonijeti održivom razvoju. Ova tvornica ne samo da je uspješna u prodaji svojih proizvoda, već pokazuje i kako se održivost i ekonomski razvoj mogu spojiti u jedinstvenu priču uspjeha.

WOOLEE WEB SHOP: https://woolee.hr

Najbolje iz Like