25. veljače 2024.

Popularne maškare u Žabici ove godine će nas zaobići

Vrijeme maškara je na vrhuncu i svako malo  nas novinare netko pita kada će se održati tradicionalni i vrlo popularni maskenbal u Žabici pored Gospića. U Domu kulture Žabičani su balove organizirali čak i u vrijeme „političke nepodobnosti“, ne dajući da se stara tradicija ugasi. Svake godine Dom kulture u Žabici doslovno je pucao po šavovima zbog velikog broja pobornika ovoga vida zabave. Uz živu glazbu, bogatu tombolu i iznimno ugodnu atmosferu Žabičani su uvijek organizirali najbolje maškare u Lici.

Vremena su se promijenila i ove godine će taj starinski običaj u Žabici izostati. Potvrdio nam je to u razgovoru dugogodišnji organizator tih događaja Tony Buneta.

-Svake godine naš Mjesni odbor u vrijeme korizme okuplja ljude dobre volje i poklonike maškara. Ovoga puta naše maškare i dokazano vrhunska zabava ipak se neće održati. Razloga je nekoliko. Opet nam se vratila korona. Osim toga malo tko se želi uključiti u organizaciju toga zahtjevnog događaja. Budući smo svake godine priređivali vrlo bogatu tombolu i nagrade za najbolje maske, ovoga puta i to će izostati jer nas zbog krize vlasti ne mogu financijski pratiti u Gradu Gospiću. 

Tako se „posložilo“ nekoliko razloga zbog kojih ove godine u Žabici neće biti organizirana zabava pod maskama, podijelio je s nama  Tony Buneta.

Svakako nam je krivo što će se zbog ovih svakako opravdanih  razloga maškare u Žabici prolongirati na godinu dana, a do tada ćemo svakako još vidjeti.

Najbolje iz Like