21. travnja 2024.

PD “Škamnica” Brinje poziva na 15. tradicionalni pohod na Zarin ili Staro Brinje

Planinarsko društvo “Škamnica” iz Brinja, organizira svoj 15. tradicionalni pohod na Zarin ili Staro Brinje. Ovaj godišnji događaj planiran je za nedjelju, 7. travnja 2024., s početkom okupljanja na novoj-staroj placi u Brinju od 9 do 10 sati ujutro.

Očekuje se da će pohod privući brojne ljubitelje planinarenja i prirode, te će se sudionici moći odlučiti između dvije rute:

  • Prva grupa krenut će na pohod na Zarin, impresivni vrh visok 828 metara.
  • Druga grupa odlučit će se za uspon na Staro Brinje, koje se uzdiže na visinu od 843 metra.

Sudionici su pozvani da se prijave najkasnije do 3. travnja 2024. godine na navedeni broj mobitela, a trebaju se pripremiti s standardnom planinarskom opremom, prilagođenom vremenskim uvjetima.

Nakon povratka u Brinje, sudionici će imati priliku uživati u tradicionalnom brinjskom fažolu, a također će biti organizirana glazba kako bi se stvorila ugodna atmosfera za druženje i razmjenu iskustava.

Ovaj pohod, osim što pruža priliku za rekreaciju i istraživanje prirode, također je i prilika za upoznavanje s bogatom poviješću Brinja i okolnih područja. Sudionici će imati priliku razgledati zanimljive povijesne znamenitosti kao što su stari grad Sokolac, kapela Presvetog Trojstva te spomenik mineru i mnoge druge.

PD “Škamnica” s veseljem očekuje sve planinare i ljubitelje prirode na ovom tradicionalnom događaju koji će obogatiti njihovo planinarsko iskustvo i pružiti nezaboravne trenutke u prirodi ličkog kraja.

Najbolje iz Like