21. travnja 2024.

Otvoren likovni natječaj „Geobaština i bioraznolikost Like“

Osnovna škola Perušić i Javna ustanova Pećinski park Grabovača već godinama organiziraju brojne  aktivnosti za učenike osnovnih škola povodom Dana planeta Zemlje. Ove su  godine suradnju odlučili proširiti na sve osnovne škole u Ličko-senjskoj županiji.

Kako bi potaknuli ekološku osviještenost učenika, organiziraju likovni natječaj s ciljem promicanja prirodne baštine ličkog  kraja. Mladi umjetnici će stvarati radove na temu natječaja „Geobaština i bioraznolikost Like“.

Najuspješniji radovi, podijeljeni u dvije kategorije bit će nagrađeni i javno izloženi u Pećinskom parku Grabovača. Ravnateljica ove ustanove Jelena Milković pozvala je sve učenike i učitelje da se uključe i sudjeluju  u ovom likovnom natječaju.

-Pravila natječaja i upute provjerite na web i facebook stranicama Pećinskog parka Grabovača i Osnovne škole Perušić. Natječaj je otvoren do 17. travnja 2024. godine. Nagrade za najuspjelije likovne radove koje će odabrati stručni žiri su: kategorija niži razredi – 1. mjesto: knjiga Hrvatska iz zraka, autora Davora Rostuhara + poklon paket; 2. i 3. mjesto: obiteljska ulaznica za špilju Samograd i Pećinski park Grabovača + poklon paket.

Kategorija viši razredi – 1. mjesto: knjiga Tragom medvjeda, autora Krunoslava Raca + poklon paket + obiteljska ulaznica za špilju Samograd i Pećinski park Grabovača, 2. i 3. mjesto: obiteljska ulaznica za špilju Samograd i Pećinski park Grabovača + poklon paket, navela je ravnateljica PP Grabovača Jelena Milković. 

Odmah nakon objave ovog natječaja na službenom webu PP Grabovača  i Osnovne škole Perušić krenuli su upiti učitelja i starijih učenika zainteresiranih za sudjelovanje na ovom likovnom natječaju koji veliča geoposebnosti i bioraznolikosti Like.

Najbolje iz Like