21. veljače 2024.

OTVORENJE SKLADIŠTA KRUMPIRA U GOSPIĆU

Jedini logistički centar južnije od Zagreba

GOSPIĆ – danas 14. veljače, otvoreno je rekonstruirano skladište krumpira tvrtke Agrovelebit u Gospiću, Senjska 16 .

Riječ je o jedinom logističkom centru južnije od Zagreba koji je danas ugostio mnoštvo uzvanika iz cijele RH koji su došli podržati značajno moderniziranje proizvodnje najvećeg proizvođača Ličkog krumpira u Lici.

Projekt rekonstrukcije koji je započeo 2022. godine stajao je 12 milijuna kuna, a financiran je temeljem natječaja iz mjere 4 – provedba tipa operacije 4.1.1. „Rekonstruiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ u iznosu od 7,5 milijuna kuna, a razlika je financirana iz vlastitih sredstava tvrtke. Proveden je u partnerstvu s Poljoprivrednim obrtom Oranica iz Oštarija.

Srce mi svaki put zaigra kad u Zagrebu u trgovini vidim ovu lijepu zelenu kutiju i pročitam Agrovelebit Lovinac“– načelnik Lovinca Ivan Miletić 

„ Ljudi su se udružili i krenuli u avanturu koja je na dobrobit cijelog ovog kraja i koja je spojila toliko dobrih strana, a lički krumpir je sigurno nešto čime se Hrvatska treba i mora ponositi“– potpredsjednik Vlade RH Oleg Butković                                                                            

Programu su nazočili ministar i potpredsjednik Vlade Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, načelnik općine Lovinac Ivan Miletić, te brojni poslovni partneri i gosti, a u okviru programa obratio se direktor Agrovelebita Nikola Vidaković koji se zahvalio svim uzvanicima, osnivačima tvrtke, općini Lovinac, svim djelatnicima, partnerima, investitorima i svima koju su na bilo koji način sudjelovali u ovoj priči i imali vjere i podržavali ovaj projekt, te istaknuo važnost ove investicije skladišta krumpira u daljnjem razvoju i budućnosti tvrtke. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković: ” Mogu reći koliko sam danas zadovoljna i sretna što mogu nazočiti ovoj svečanosti koja je važna sa gospodarskog stajališta ali i zato što prenosi jednu osobitu poruku. Želim se zahvaliti svim inicijatorima ovog projekta i udruženja naših Ličana poduzetnika, svih onih koji su se iz ljubavi odazvali ovom projektu i stvorili tvrtku koja neće propast- KOJA ĆE USPJET!.. To je pravi put, put prepoznatljivosti, oznaka kvalitete, izdvajanje od konkurencije a i rast količina.” i župan Ličko-senjske županije Ernest Petry: “Svaka ovakva investicija je hvale vrijedna jer stimulira OPG-ovce da se uključe u proizvodnju ličkog krumpira, ali i ostalih ličkih brendova koje će poticati Ličko-senjska županija.

Najbolje iz Like/BLUE MOON AGENCY