15. lipnja 2024.

Oduvijek je poznato da su Ličani velikog srca, ali evo jednog istinskog i pravog primjera

Iako je osvojio drugo mjesto na Eurosongu, Baby Lasagna, svojom osobnošću i iskrenošću ne prestaje osvajati, i to upravo srca ljudi, kako naše države tako i šire. Skroman i stidljiv dečko, vjernik i trenutno najupečatljiviji glazbenik na našoj sceni, ne prestaje pokazivati što zapravo znači prvenstveno biti čovjek. Svojim nesebičnim djelima iz dana u dan definitivno vraća ono što ljudima na ovim prostorima nedostaje već jako dugo vremena- vjeru da još uvijek postoje dobri ljudi koji unatoč svoj popularnosti i medijskim svjetlima, nastavljaju bit prvenstveno ljudi.

Upravo sve navedeno Marko Purišić, već svima poznat kao Baby Lasagna, dokazao je i jučer, i uvjereni smo, nastaviti će pokazivati još jako dugo vremena. Nakon nezaboravnog nastupa, zatim još nezaboravnijeg dočeka u Zagrebu i predivne nesvjesne promocije naše zemlje diljem svijeta, Marku je od strane Vlade RH dodijeljena nagrada u iznosu od 50.000 EUR, a on svojim reakcijama na sve navedene događaje ne prestaje osvajati srca ljudi. Nedugo nakon saznanja o nagradi Marko je taj isti novac odlučio „preusmjeriti“ te jednu polovinu iznosa donirati Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom „Mladen Ćupelić“, dok je drugu polovicu namijenio Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb.

Uz svoju glazbu i glazbeni izričaj, Baby Lasagna, sve više postaje sinonim za dobrodušnost i skromnost. I ponosni smo što je upravo riječ o, kako sam navodi, „Ličaninu u krvi s istarskom adresom“ jer je ovo pravi primjer onog najboljeg iz Like. 

Foto: Facebook Baby lasagna