18. svibnja 2024.

Održano prvo predavanje u sklopu projekta „Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II“

U četvrtak, 8. veljače 2024. godine, Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću ugostilo je prvo predavanje u sklopu projekta “Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II“. Ovaj projekt, financiran od strane Ministarstva turizma i sporta, provodi klaster Lika Destination u partnerstvu s Veleučilištem Nikola Tesla iz Gospića i Zavodom za zapošljavanje – Područni ured Gospić.

Cilj ovog projekta je poticanje suradnje između poslodavaca i zaposlenika u turizmu s nezaposlenima i mladima. Kroz edukaciju, prenošenje znanja i vještina te umrežavanje, projekt će unaprijediti kapacitete i postaviti temelje za povezivanje i potencijalnu suradnju među ciljanim skupinama.

Tijekom predavanja, Anamaria Matulj, predstavnica klastera Lika Destination, istaknula je ključne aspekte projekta, predstavila destinaciju Lika te istaknula njezine turističke potencijale.

Također je podijelila informacije o različitim vrstama poduzetništva u regiji te predstavila primjere uspješnih poduzetnika.

Gospodin Goran Šuper iz Pustolovno-izletničkog centra Rizvan City također je bio prisutan na predavanju. Kao jedan od pionira poduzetništva u destinaciji, podijelio je svoje bogato iskustvo te naglasio važnost originalnosti i privlačenja posjetitelja u turizmu. Detaljno je opisao proces od inicijalne ideje do stvaranja Rizvan Cityja, pružajući inspiraciju i uvid u poduzetnički pothvat.

Predavanje je dodatno obogaćeno Lika Quality proizvodima koji su bili dostupni za degustaciju, uključujući “plitvičku štrudlu” i vodu Gacka, naglašavajući tako kvalitetu lokalnih proizvoda u turističkoj ponudi regije.

Nadamo se da će ovakvi projekti nastaviti poticati razvoj turizma na lokalnoj razini i pružiti nove prilike za zapošljavanje i poduzetništvo mladima i nezaposlenima u regiji.

Najbolje iz Like / Foto: Lika Destination