16. travnja 2024.

Održane prve radionice u sklopu „Muzejskog boravka“ – edukativnog programa Muzeja Gacke

Ovog tjedna održane su prve radionice u sklopu novog edukativnog programa Muzeja Gacke pod nazivom „Muzejski boravak“. Na četiri radionice koje je vodio akademski umjetnik Ivan Svaguša sudjelovalo je oko 70 učenika iz Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac. Tijekom dvosatnih radionica, polaznici su imali priliku upoznati se s poviješću stripa i osnovnim tehnikama crtanja.

Ovaj program provodit će se tijekom čitave školske godine, u koordinaciji s lokalnim odgojnim i obrazovnim ustanovama – s Dječjim vrtićem Ciciban, Osnovnom školom Zrinskih i Frankopana Otočac i Srednjom školom Otočac.

U sklopu „Muzejskog boravka“ biti će održano ukupno 8 edukativnih programa. U svakom programu provodit će se od 2 do 8 radionica namijenjenih predškolcima, osnovnoškolcima i srednjoškolcima, a voditelji radionica će biti vanjski suradnici, stručnjaci iz pojedinih područja i kustosi Muzeja Gacke.

Muzej Gacke će nastaviti s provođenjem ovog programa kao dugoročnog projekta, što podrazumijeva da će sve nadolazeće radionice biti organizirane pod istim nazivom. Sljedeća radionica, posvećena uskršnjim običajima i ukrasima, održat će se krajem ožujka, dok se planira još niz zanimljivih i edukativnih aktivnosti u budućnosti!

Najbolje iz Like / Foto: Facebook Muzej Gacke Otočac