18. svibnja 2024.

ODRŽANA BOŽIĆNA PRIREDBA: “Sretan Božić OD NAS TU u Gospiću!”

U prepunoj polivalentnoj dvorani Odjela za nastavničke studije u Gospiću, 13. prosinca, održana je božićna priredba koju su osmislile nastavnice Hana Lukas Midžić i Dodi Malada sa studentima.

Na predstavu je došlo stotinjak učenika Osnovne škole Dr. Jure Turića, u pratnji svojih učitelja i učiteljica.

Djecu je na neobično putovanje galeba Gale, pod nazivom Na krilima Adventa, uz lutke i prigodnu glazbu, povela nastavnica mag. art. Hana Lukas Midžić želeći im, u božićnom ozračju, osvijestiti ljepotu putovanja, ali posebno toplinu prijateljstva i doma.

Učiteljski plesnjak u izvedbi studenata 4. i 5. godine, pod mentorstvom doc. dr. sc. Dodi Malada, donio je svježinu izvedbe starih i nekih novih plesnih pokreta koje su djeca s oduševljenjem prihvatila.

U glazbenom dijelu programa nastupali su studenti Karlo Mladić, Dora Kabalin i Lara Kožuhar s izvedbama poznatih božićnih pjesma, a program su vodile studentice: Tonka Mrzljak, Karla Beraković i Kristina Mijatović koje su istaknule humanitarni karakter cijelog događaja.

Naime, zainteresirana javnost imala je priliku nabaviti različite prigodne blagdanske ukrase što su ih studenti, u nizu likovnih radionica održanih u prosincu na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću, zajedno sa svojom nastavnicom Hanom Lukas Midžić, izradili. Dobrovolji prilog bit će doniran onima kojima je pomoć potrebna.

Bilo je veselo, zabavno, raspjevano, rasplesano i razigrano!

Sretan Božić OD NAS TU u Gospiću!

Najbolje iz Like / Odjel za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru