25. veljače 2024.

Obilježavanje 32. obljetnice preleta Danijela Borovića MIG-om 21

Program obilježavanja 32. obljetnice preleta Danijela Borovića MIG-om 21 održat će se u nedjelju, 04. veljače 2024. godine na lokaciji Željava, Korenica.

Ovaj važan događaj bit će obilježen raznovrsnim programom koji će okupiti zajednicu u sjećanju na hrabre hrvatske branitelje.

Program će započeti u 9:45 sati s tradicionalnim okupljanjem na aerodromu Željava. Slijedi sveta misa u 13:00 sati u Crkvi Sveti Juraj Korenica, koja će biti posvećena svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima. Nakon toga, u 14:30 sati bit će održano polaganje vijenaca na spomen obilježju hrvatskim braniteljima ispred općine Plitvička jezera.

Obilježavanje obljetnice nastavit će se u 15:00 sati u dvorani KIC-a Korenica, uz svečanu akademiju. Himnu Republike Hrvatske izvest će Klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“, a potom će biti održana minuta šutnje za sve stradale hrvatske branitelje.

Svečano obilježavanje 32. obljetnice preleta Danijela Borovića završit će se svečanim ručkom u KIC-u Korenica u 16:15 sati.

Neka ova obljetnica bude prilika za zajedništvo, poštovanje i zahvalnost prema hrvatskim braniteljima!

Najbolje iz Like