25. veljače 2024.

Ministar Butković i župan Petry stavljaju Ličko-senjsku županiju na put razvoja: Obnova cesta i razvoj prometne infrastrukture! Pogledajte video

Danas je održan radni sastanak u prostorijama Ličko-senjske županije u Gospiću, okupivši visoke dužnosnike, među kojima su bili potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, Tomislav Mihotić državni tajnik za cestovni promet, cestovnu infrastrukturu i inspekciju i zračni promet iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI), Josip Škorić predsjednik Uprave Hrvatskih cesta d.o.o. sa suradnicima, Dražen Antolović ravnatelj Uprave za cestovni promet, cestovnu infrastrukturu i inspekciju u MMPI, te Irena Gerovac Zrnić tajnica Kabineta potpredsjednika Vlade i ministra, i Ana Matijašević glasnogovornica Ministarstva.

Sastanku su također nazočili zamjenica župana Ličko-senjske županije, Jasna Orešković Brkljačić, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević, te Luka Matijević direktor Županijske uprave za ceste.

Dodijeljena su sredstva svim Županijskim upravama za ceste, pri čemu je ličko-senjski ŽUC dobio 2,8 milijuna eura. Naglašeno je da je na području Grada Gospića veliki broj lokalnih i nerazvrstanih cesta koje treba obnoviti i sanirati, te su stoga dodijeljena dodatna sredstva u iznosu od 1,4 milijuna eura, što predstavlja značajan početak za uređenje cesta u narednoj godini.

Župan Ernest Petry izrazio je zahvalnost zbog novih ulaganja resornog Ministarstva u izgradnju i obnovu cesta na ovim prostorima. “Zahvaljujem ministru Butkoviću i svim njegovim suradnicima što su našli vremena i razumijevanja kako bi se održao ovako dobar sastanak. Nedavno je Vlada RH odobrila sredstva za prometnicu od Donjeg Lapca do Udbine preko Kuka u vrijednosti od 10 milijuna eura,” rekao je župan Ernest Petry.

Ovaj sastanak predstavlja važan korak u planiranju i realizaciji ulaganja u cestovnu infrastrukturu Ličko-senjske županije, te potvrđuje predanost visokih dužnosnika u unapređenju prometne povezanosti i infrastrukture ovog područja.

Pogledajte video u prilogu kako bi čuli izjave ministra Butkovića i župana Petryja!

Najbolje iz Like