25. veljače 2024.

LiST (Lička seljačka tržnica): okusi, tradicija i zabava u Korenici

LiST (Lička seljačka tržnica) danas je stigla u Korenicu, donesla je sa sobom obilje tradicije, okusa i raznih zanimljivosti. Ova manifestacija, koja se održala u suradnji LAG-a LIKA, Općine Plitvička jezera i Turističke zajednice Plitvička jezera, postala je omiljeni događaj za stanovnike i posjetitelje, a posebno za one koji žude za autentičnim iskustvom Ličkog kraja.

U subotnje jutro od 10 sati ispred zgrade Kulturno-informativnog centra (KIC) Korenica, mirisi pečenog pekmeza i raznih slastica širili su se zrakom, te su privlačili znatiželjnike finih nepca.

Jedan od najvažnijih aspekata ove manifestacije je promocija i podrška lokalnim proizvodima koji nose regionalnu oznaku kvalitete “Lika Quality”. Kupci su imali priliku razgovarati s proizvođačima i saznati više o procesu proizvodnje, istovremeno podržavajući lokalno gospodarstvo.

U sklopu manifestacije List posjetitelji su imali priliku uživati u nastupu Kulturno-umjetničkog društva Rakovica. Njihovi plesovi i tradicionalna glazba podsjećali su nas na vrijednosti koje se čuvaju i prenose s generacije na generaciju. Najmlađi posjetitelji zabavljali su se uz face painting, gdje su se transformirali u male umjetnike sa svojim šarenim licima. Ova aktivnost dala je posebnu čar događaju, osiguravajući da svi članovi obitelji uživaju u LiST.

Lička seljačka tržnica, skraćeno LiST, bila je nezaobilazni događaj u Korenici, donesla je lokalnoj zajednici i turistima priliku da dublje upoznaju bogatu kulturu, gastronomiju i proizvode ovog prekrasnog kraja. Suradnja lokalnih organizacija omogućila je očuvanje i promociju baštine Ličkog kraja, istovremeno stvarajući izvanredno iskustvo za sve posjetitelje.

Najbolje iz Like