25. veljače 2024.

Lika Destination, pogledajte prekrasnu fotografiju Krbavskog polja u trenutku poplava

Klaster Lika Destination danas je na svom Facebook profilu podijelio prekrasnu fotografiju Krbavskog polja u trenutku poplave. U svojoj objavi opisali su kratko Krbavsko polje: Krbavsko polje je specifično po kraškom krajoliku kojim dominiraju vapnenačke formacije, što dovodi do razvoja vrtača, špilja, podzemnih odvodnih sustava i podzemnih rijeka.

Za one koji možda još ne znaju, Klaster Lika Destination osnovan je u veljači 2017. godine s ciljem brendiranja Lika destinacije kao destinacije zaštićenih područja i gastro-destinacije. Ova destinacija obuhvaća područja triju županija – Ličko-senjske, Karlovačke i Zadarske županije, te se prostire na kontinentalni i priobalni dio. To stvara prirodno zaokruženu cjelinu koja nudi raznolikost turističkih atrakcija.

U sklopu Lika destinacije nalazi se 15 jedinica lokalne samouprave, uključujući tri grada – Gospić, Otočac i Senj, te 12 općina – Brinje, Donji Lapac, Gračac, Karlobag, Lovinac, Perušić, Plitvička Jezera, Rakovica, Udbina, Vrhovine, Plaški i Saborsko. Ova raznolikost omogućuje posjetiteljima da istraže različite dijelove regije i uživaju u bogatstvu prirodnih, kulturnih, povijesnih, gastronomskih i zdravstvenih značajki.

Više možete pročitati na njihovoj službenoj web stranici: https://www.lika-destination.hr/

Facebook stranica: Lika Destination / Krbavsko polje / ymirnam

Najbolje iz Like