22. lipnja 2024.

Kampiranje postaje sve popularniji oblik smještaja u Lici, a mi doznajemo točne lokacije na kojem ga možete pronaći

Iako nam je ljeto pred vratima i svi jedva čekamo svoje godišnje odmore provesti negdje duž jadranske obale, ne bi bilo naodmet, uzeti jedan vikend za odmor i provesti ga u sve popularnijim kampovima. Iako je većina kampova smještena duž obale ili na otocima, mi vam u nastavku donosimo par kampova u Lici, koji će vas očarati prirodom i pružiti nezaboravne noći pod zvjezdanim nebom. Stoga, isključite se od svakodnevice i pobjegnite monotoniji u jednom od predivnih ličkih kampova.

BIG BEAR NATURE RESORT

Smješten nadomak Plitvičkih jezera, ovaj obiteljski kamp sa 100 smještajnih jedinica, točnije 32 mobilne kućice i 60 mjesta za kampere, nudi izvrsno mjesto za aktivan odmor jer je kamp okružen planinama i pješačkim stazama, te je pravi raj za one koji su u potrazi za aktivnim avanturama. Također, tu je i recepcija, etnodućan, suvenirnica i restoran u kojem možete uživati u čarima tradicionalne ličke hrane.

ECO CAMP RIZVAN CITY

U srcu najljepših krajolika Hrvatske, točnije u malom ličkom selu Rizvanuša, smjestio se Eko kamp “Rizvan City”. Okruženi netaknutom prirodom u podnožju Velebita na 600 metara nadmorske visine osjetiti ćete kontakt s prirodom i udobnost kao standard modernog čovjeka. Kampirati tamo moguće je s kamperima, u šatorima ili drvenim bungalovima.U samoj blizini kampa nalazi se pustolovni centar u kojem možete uživati u nizu atraktivnih aktivnosti i tako otkriti svoju avanturističku stranu.

KAMP VELEBIT

Ukoliko sanjate o pogledu s vrha Velebita koji s jedne strane daje pogled na prostranstva Jadranskih otoka, dok vam s druge pruža bajkoviti stil koji inspiraciju vuče iz stare narodne tradicije, onda je kamp Velebit na Baškim Oštarijama pravi izbor za vas. Ističe ga Crobbiton, malo naselje usred kampa sačinjeno od zemunica u kojima je moguće boraviti i gdje su gostima dostupne vanjska i unutarnja kuhinja, veliki roštilj i logorska vatra. Tijekom sezone tamo se odvijaju razna zanimljiva događanja od festivala do izviđačkih kampova za djecu.

AUTOKAMP BORJE

U okruženju planine Ličke Plješivice i šumovitog brda Mrsinj nalazi se Autokamp Borje koji se svojim izgledom savršeno uklapa u vizuru zaštićenog područja Nacionalnog parka Plitvička jezera. Okružen borovom šumom, biciklističkim stazama i šetnicama poslužit će kao odlična početna točka za istraživanje Like, okružena mirom i zelenilom. Na njegovoj površini od 6,5 ha može se smjestiti 408 kampista koji sami biraju željeno mjesto za kampiranje.Kamp u svojoj ponudi također sadrži dječje igralište te sportske terene za stolni tenis, odbojku na travi, mali nogomet te viseću kuglanu.

KAMP KORANA

Ovaj kamp slovi kao jedan od najljepših kampova kontinentalne Hrvatske jer se odlikuje bogatstvom  zelenila koje svakom posjetitelju omogućuje da se sakrije u vlastiti mirni kutak i uživa u relaksirajućem potencijalu prirodnog okruženja, a smješten je uz sami kanjonu rijeke Korane. Nalazi se samo 6 kilometara od ulaza u Nacionalni park Plitvička jezera na površini od 35 ha i može primiti oko 2500 kampista koji odabiru željenu lokaciju za smještaj kampera, kamp prikolica ili šatora, uz dopušten boravak kućnih ljubimaca. Također, raspolaže s 47 bungalova, a u sklopu autokampa nalazi se prostor za grill, trgovina i restoran Korana.

CAMPING PLITVICE

Riječ je ovdje o modernom turističkom kompleksu na jedinstvenoj lokaciji u srcu prekrasne Like, samo 3 km od Nacionalnog parka Plitvička jezerapovršine 15.000 m2, u kojem se nalazi 17 mobilnih kućica, 22 parcele za kampere, te 8 kamp mjesta za šatore. U sklopu kampa nalazi se moderni restoran kapaciteta 160 sjedećih mjesta, a krase ga i raznovrsni sadržaji od vanjskog bazena, dječjeg bazena, multifunkcionalnog igrališta, dječjeg igrališta i igraonice, amfiteatra, praonice za kućne ljubimce i roštilj zone.

PLITVICE HOLIDAY RESORT

Ovaj resort nudi glamping & kamping oazu na površini od 50.000m2 i uključuje smještaj u kućicama na stablu, jezeru i indijskim šatorima, a kamperima se nudi pet vrsta kamp mjesta. Resort je među 8 kampova u Hrvatskoj s certifikatom ECOcamping što znači da je posebna pozornost posvećena zelenom poslovanju i sigurnosti gostiju. Sadržaji u resortu uključuju dječje igralište, opremu za vježbanje, odbojku na pijesku, bazen, avanturistički mini golf, stolni tenis i roštilj.

Najbolje iz Like / Foto: pexels.com