15. lipnja 2024.

Jazziana Croatica i Ansambl LADO: doživite glazbu koja spaja Jazz i tradiciju

Borna Šercar i Jazziana Croatica čine hrabre korake prema budućnosti glazbe, istražujući nove horizonte i spajajući tradiciju s modernošću. Njihova suradnja s Ansamblom LADO rezultirala je glazbenim remek-djelom koje će zasigurno dugo ostati urezano u pamćenju ljubitelja glazbe diljem svijeta.
Ako ste spremni doživjeti glazbu koja će vas iznenaditi, inspirirati i ostaviti dubok dojam, onda ne propustite priliku da Jazziana Croatica i Ansambl LADO doživite uživo, 21. rujna 2023. s početkom u 20 sati u Pučkom otvorenom učilištu u Gospiću.

Borna Šercar, istaknuti bubnjar i talentirani skladatelj, već neko vrijeme intrigira glazbenu scenu svojim jedinstvenim pristupom glazbi. No, možda najupečatljivija suradnja u njegovoj karijeri dogodila se kada se pridružio Ansamblu LADO 2019. godine. Ova suradnja nije samo spoj talenta, već i spoj tradicije i jazza, što je rezultiralo izvanrednim albumom pod nazivom “Untamed,” koji se ističe kao dokaz ogromnog umjetničkog potencijala Jazziane Croatice i Ansambla LADO.

Cilj ovog albuma bio je mnogo više od jednostavnog obrađivanja postojeće tradicionalne glazbe i dodavanja nekoliko novih kolorita etno i melodijama Hrvatske. Borna Šercar i njegova Jazziana Croatica u suradnji s Ansamblom LADO odlučili su stvoriti nešto potpuno novo i nevjerojatno osvježavajuće. Rezultat toga je stvaranje nove glazbene vrijednosti i smjera koji će vas zasigurno ostaviti bez daha.

Ono što ovaj album čini posebnim je spoj tradicionalnog pjevanja Ladarica i otvorene jazzističke forme Jazziane Croatica. Ladarice, poznate po svojoj harmoničnoj i emotivnoj izvedbi tradicionalnih hrvatskih pjesama, susreću se s jazzom koji donosi svoju slobodu izraza, improvizaciju i ritmičku složenost. Ovaj spoj rezultira jedinstvenom hibridnom formom koja istovremeno čuva naslijeđe i tradiciju, ali i otvara vrata novim glazbenim horizontima.

Na albumu “Untamed,” možete čuti izvanrednu kemiju između Jazziane Croatice i Ansambla LADO. Borna Šercar vješto usklađuje bubnjeve s tradicionalnim instrumentima poput tamburice, diple i svirale, stvarajući tako intrigantan zvučni pejzaž. Vokali Ladarica preplavljuju pjesme dubokom emotivnošću, dok jazzistički elementi dodaju dinamiku i energiju.

Album “Untamed” nije samo glazbeno putovanje, već i poziv na istraživanje glazbenih granica. Ovaj album je odjek i odraz stvaralačkog entuzijazma i hrabrosti Borne Šercara i njegovih glazbenih partnera.

Online prodaja i rezervacija karata dostupna je na sljedećem linku: MojeKarte.hr.