25. veljače 2024.

Izložbeni ciklus „Likovni umjetnici u Muzeju“ u sklopu Noći muzeja Otočac

Izložbeni ciklus „Likovni umjetnici u Muzeju“ ove godine ulazi u desetu godinu kontinuiranog održavanja. U prvih devet godina ovog ciklusa održano je 28 izložbi, od toga 11 skupnih, te 17 samostalnih izložbi. Ove godine će se po prvi puta skupna izložba održati u sklopu Noći muzeja, u petak 26. siječnja 2024. godine, s početkom u 20:30 sati u maloj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac.

Tijekom prvih osam godina ciklusa gosti su bili lokalni autori, a u srpnju 2023. godine program je proširen novim sadržajem, a ciklus preimenovan iz „lokalni“ u „Likovni umjetnici u Muzeju“, što će ga i karakterizirati u nadolazećim godinama.

Ovogodišnja skupna izložba koja će ugostiti čak četrnaest umjetnika, pružit će umjetnicima priliku da zajedno predstave svoje radove, stvarajući tako bogatstvo raznolikosti i kreativnosti na jednom mjestu.

Uzbuđenje raste kako se bliži datum održavanja skupne izložbe u sklopu Noći muzeja, te se očekuje da će ova deseta godišnjica ciklusa “Likovni umjetnici u Muzeju“ privući brojne ljubitelje umjetnosti, ali i širu publiku koja će imati priliku uživati u djelima lokalnih i regionalnih umjetnika.

Najbolje iz Like