15. lipnja 2024.

Humanost kao imperativ priče o Gradskom društvu Crvenog križa Gospić

Još od ratnih dana Gradsko društvo Crvenog križa Gospić praktički nema odmora. Kraće rečeno:  stalni rad na više polja narativ je ove priče. Potvrdio nam je to i direktor Gradskog društva Crvenog križa Gospić Vladimir Brkljačić-Brlja.

„Trenutno imamo četiri stalno zaposlene osobe i pet na različitim programima. Nedavno smo imali prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, a sljedeću planiramo oko sredine mjeseca lipnja. Naše su akcije uvijek u znaku dobrog odaziva darivatelja krvi i to je svakako segment našeg djelovanja na koji smo posebno ponosni.

U međuvremenu neprekidno traju naši redovni socijalni programi u kojima obilazimo i pomažemo naše potrebite sugrađane, dijelimo im pakete hrane i higijenskih potrepština. Treba istaknuti i naš rad s djecom, pri čemu se puno radi na njihovoj edukaciji, posebice kada provodimo akcije čišćenja priobalja i slilčne ekološke akcije.

Poseban dio naših aktivnosti odnosi se na radionice u kojima sudjeluju izbjeglice iz Ukrajine svih uzrasta. Na tim radionicama se vrše različita predavanja i slikanje, a priređujemo i izlete, govori nam Vladimir Brkljačić iz Gradskog društva Crvenog križa Gospić. Posebno je ponosan na stalni suport koji ovoj humanitarnoj udruzi daje Ličko-senjska županija i Grad Gospić.