21. veljače 2024.

Hrvatski Crveni križ dodijelio priznanja i zahvalnice za humanitarni rad

U petak je u prostorijama Hotela Ana u Gospiću u organizaciji Crvenog križa Gospić održana svečana dodjela priznanja povodom 145 godina Crvenog križa na području Hrvatske, 70 godina dobrovoljnog davanja krvi te 30 godina samostalnog nacionalnog društva.

Na samom početku dodjele odana je počast minutom šutnje svim poginulim braniteljima, civilnim žrtvama rata, dobrovoljnim darivateljima krvi i volonterima.

Prisutne je pozdravio ravnatelj Crvenog križa Gospić Vlado Brkljačić i zahvalio dobrovoljnim darivateljima krvi te istaknuo kako je upravo Društvo Crvenog križa Gospić u zadnjih nekoliko godina jedno od onih s najvećim darovanim dozama krvi s obzirom na broj stanovnika. Također je zahvalio i volonterima koji su dali nesebično veliki udio u radu Crvenog križa. Istaknuo je i pozdravio sve ravnatelje Društava s područja županije koji ulažu veliki trud da bi sva Društva imala dobar i kvalitetan Crveni križ, zahvalio je Općinama, Gradovima i Županiji što prate i prepoznaju rad Crvenog križa. Prisutne su prigodnim riječima pozdravili i istaknuli spremnost na daljnje pomaganje Društva Ana Marija Zdunić, u ime Gradskog vijeća Grada Gospića te župan Ličko–senjske županije Ernest Petry, a dodjeli je nazočila i zamjenica gradonačelnika Kristina Prša. Dopredsjednik Gradskog društva Crvenog križa Gospić Željko Mataija dodijelio je zahvalnice za deset i dvadeset puta darovanu krv. Predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Gospić Ankica Dasović uručila je četiri priznanja za 37 priznanja za 40 puta darovanu krv.

Župan Ličko-senjske županije Ernest Petry uručio je priznanja za 50 puta darovanu krv Jurici Butkoviću, Ivanu Cindriću, Draganu Delaču, Marku Frkoviću, Tomislavu Kulašu i Davoru Zoriću.

Priznanja za volontere uručio je ravnatelj Društva Vlado Brkljačić kao i jubilarne zahvalnice za poseban doprinos i nesebično pruženu pomoć u ostvarivanju humanitarnih ciljeva Hrvatskog Crvenog križa koja je uručena predsjednici Društva Ankici Dasović, Luciji Ćutić, Željku Mataiji, Hrvatskom zavodu za socijalni rad u Gospiću, Domu zdravlja Gospić, Službi civilne zaštite Gospić, ravnateljici Gradskog društva Crvenog križa Otočac Dragici Cvitković, ravnateljici Općinskog društva Crvenog križa Plitvička jezera Aniti Ugarković, ravnateljici Općinskog društva Crvenog križa Donji Lapac Mirjani Dotlić i ravnatelju Gradskog društva Crvenog križa Senj Anti Škrgatiću.

Jubilarnu plaketu za izniman doprinos i nesebično pruženu pomoć u ostvarivanju humanitarnih ciljeva Hrvatskog Crvenog križa dobila je Ličko-senjska županija, Grad Gospić, Općina Perušić, Općina Karlobag i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Gospić Vlado Brkljačić.

Na kraju dodjele u ime svih nagrađenih prisutnima se obratila i dr. Ivanka Krmpotić.