25. veljače 2024.

Hrvatska među top 10 najpoželjnijih destinacija za putovanje

Hrvatska je u 2024. godini zauzela mjesto među deset najpoželjnijih destinacija za putovanje. Organizacija “Lonely Planet” provodi istraživanja kako bi pomogla ljudima iz različitih sredina da uživaju u istraživanju svijeta. Nakon analize, sastavili su popis od 50 najboljih država za posjetiti, uključujući gradove i regije. Među istaknutim mjestima u Hrvatskoj su se našli Split, Dubrovnik i Motovun.

Hrvatsku su opisali kao zemlju čija je obala obasjana suncem, povijesni gradovi opasani zidinama, čuva mnogobrojne otoke i dramatične planine. A napominju kako je putovanje u Hrvatsku postalo još lakše uvođenjem schengenskog područja. Sada se može putovati kopnom cijelim putem od Lisabona do Dubrovnika bez predaje putovnice ili mijenjanja valute. Ova promjena u putovanju dodatno je olakšala turistima istraživanje i uživanje u ljepotama Hrvatske.

Ova vijest je izuzetno važna za hrvatski turizam, jer naglašava rastuću popularnost zemlje među putnicima iz cijelog svijeta.

S obzirom na sve navedeno, Hrvatska se može ponositi svojim mjestom među najpoželjnijim destinacijama za putovanje u 2024. godini. Ova vijest će zasigurno privući pažnju putnika iz cijelog svijeta te pridonijeti daljnjem razvoju turizma u ovoj prekrasnoj zemlji!

Najbolje iz Like / Foto: Pexels.com