18. svibnja 2024.

HGSS predstavlja novu web aplikaciju za izletnike i planinare

Hrvatska gorska služba spašavanja predstavila je svoju novu web aplikaciju, sigurnestaze.hr, koja je namijenjena planinarima i izletnicima. Aplikacija omogućava kreiranje vlastitih ruta, pretraživanje i istraživanje terena, staza, penjališta, vrhova i objekata na interaktivnom zemljovidu Hrvatske.

Sigurnestaze.hr koristi provjerene podatke iz Registra planinarskih puteva i obilaznica Hrvatskog planinarskog saveza, te staze pogodne za pješačenje i planinarenje prema podacima koje je na terenu prikupila Hrvatska gorska služba spašavanja. Važno je napomenuti da razvoj ove aplikacije proizlazi iz kontinuiranog napora projekta Kartografija, koji je bio prisutan unutar HGSS-a od 2012. godine. Svrha aplikacije je poticanje aktivnog turizma na ruralnim i teško dostupnim područjima s naglaskom na podizanje stupnja sigurnosti. Aplikacija ima za cilj pružiti pristup informacijama te unaprijediti sigurnost i ažurnost podataka.

Sigurnestaze.hr postavlja nove standarde u podršci planinarima i izletnicima, osiguravajući da njihova iskustva na stazi budu nezaboravna i prije svega sigurna. Aplikacija je izrađena u suradnji s Hrvatskim planinarskim savezom pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta RH.

Sigurnestaze.hr jasno pokazuje predanost HGSS-a u unapređenju sigurnosti i iskustva planinara i izletnika u Hrvatskoj.

Najbolje iz Like / Photo: Pexels.com