18. srpnja 2024.

HDZ predstavio izborni program, na listi za Sabor iz Ličko-senjske županije Ernest Petry i Ivan Dabo

Uoči predstavljanja Izbornog programa Hrvatske demokratske zajednice u Zagrebu su danas održane sjednice Predsjedništva i Nacionalnog odbora stranke. Nakon tih sjednica, predstavljanje Izbornog programa odvilo se u hotelu Westin, gdje su predstavljene i liste kandidata s kojima HDZ izlazi na parlamentarne izbore 17. travnja.

Predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je naglasio sinergiju iskustva i mladosti kao ključnog faktora koji će pridonijeti obnovi povjerenja birača i daljnjem jačanju položaja stranke. Uz pohvale postignućima u proteklom razdoblju, istaknuo je angažman na politici modernog suverenizma i čvrste ekonomske integracije zemlje.

Za Ličko-senjsku županiju, posebno je značajna lista sedme izborne jedinice koju predvodi Tomo Medved. Iz Ličko-senjske županije na listi su se našli aktualni župan Ernest Petry, na petom mjestu, i gradonačelnik Novalje Ivan Dabo, na četrnaestom mjestu.

Osim njih, uz već spomenutog nositelja liste, još uvijek aktualnog potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda, na listi su i Ivan Celjak, Martina Furdak Hajdin, Marijana Petir, Veselko Gabrićević, Nikolina Brnjac, Majda Burić, Rade Šimićević, Magdalena Komes, Damir Mandić, Anđelka Salopek i Sanja Mioković.

Najbolje iz Like