25. veljače 2024.

Gospić će obilježiti Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, s posebnim naglaskom na žrtve Vukovara i Škabrnje, održat će se u petak, 17. studenog u Gospiću. Grad će se prisjetiti hrabrosti i žrtve onih koji su svoje živote položili braneći domovinu, okupljajući se u zajedništvu i poštovanju prema njihovom doprinosu.

Svečanost će započeti u 19 sati svetom misom u Katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije, koja će okupiti građane i dužnosnike kako bi zajedno odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata. Nakon mise, građani će imati priliku sudjelovati u paljenju svijeća kod spomenika na Trgu Alojzija Stepinca, kao izraz poštovanja prema onima koji su dali najviše za slobodu Hrvatske. Svijeće će biti osigurane i dijelit će se ispred katedrale kako bi se svatko mogao pridružiti ovoj gesti sjećanja.

Nakon paljenja svijeća, održat će se koncert domoljubnih pjesama u Katedrali s početkom u 20 sati. Klapa Lanterna izvest će repertoar koji odražava ljubav prema domovini i njenoj slobodi, pružajući svoj glazbeni doprinos ovom važnom danu.

Ovo obilježavanje Dana sjećanja prilika je da se sjetimo onih koji su položili živote na Oltar domovine, ujedinimo se u poštovanju prema žrtvama, prisjetimo hrabrosti i predanosti onih koji su se žrtvovali za bolju budućnost svih nas.

Pozivamo sve građane da se pridruže kako bi zajedno iskazali pijetet prema onima koji su svoje živote dali za našu slobodu.

Najbolje iz Like