15. lipnja 2024.

FOTO / U organizaciji Powerlifting kluba Rux u Gospiću je održan WUAP Croatia Open

U organizaciji Marija Rukavine i Powerlifting kluba Rux u Gospiću je održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske u bench pressu i mrtvom dizanju. Natjecanje je održano po pravilima međunarodne WUAP powerlifting federacije. Pod nazivom WUAP Croatia Open natjecanje je bilo međunarodnog karaktera te je okupilo natjecatelje iz šest zemalja. Uz hrvatske natjecatelje tu su bili i gosti iz Slovenije, Mađarske, Crne Gore, Srbije i Albanije.

Domaći klub PLK Rux predstavljalo je pet natjecatelja: Tea Tereza Jelinić, Ivan Vuković, Josip Čorak, Marko Šušić te Jan Knežević. Tea Tereza Jelinić nastupila je u Teens kategoriji (dob 16-19 godina) u bench pressu i mrtvom dizanju. U obje discipline osvojila je zlatnu medalju u svojoj kategoriji. U ukupnom poretku (bodovni relativni poredak svih natjecatelja) žena u bench pressu Tea je bila druga, a u mrtvom dizanju treća. Ivan Vuković i Josip Ćorak osvojili su zlatne medalje u svojim težinskim kategorijama u konkurenciji Teens natjecatelja. U međusobnom duelu u juniorskoj kategoriji do 95kg prvi je bio Jan Knežević, a Marko Šušić drugi.

U ukupnom relativnom poretku svih natjecatelja u bench pressu najbolji je bio Hajas Norbert iz Mađarske, drugi je bio Živorad Marković iz Srbije a treći Ante Plavša iz PLK Imperium iz Sinja. Ante Plavša je podigao i najveću težinu u bench pressu od 220.5kg u kategoriji seniora do 125kg. Inače, članovi PLK Imperium iz Sinja ostvarili su ekipno najbolji rezultat u bench pressu. Kod žena najbolja je bila Ana Božović iz Crne Gore, naša Tea je bila druga a Ena Hodžić iz Crne Gore treća.

U ukupnom relativnom poretku svih natjecatelja u mrtvom dizanju pobjednik je Mbarim Mehmeti iz Albanije s podignutih 252.5kg pri 71.6kg tjelesne težine. Drugi je bio Ian Ryšlavy iz PLK Atlas Poreč, a treći Jasmin Kocan iz Crne Gore. Najveću težinu od 305kg podigao je Stefan Simičević iz Crne Gore u kategoriji seniora do 125kg. Kod žena najbolja je bila Aniko Hajdu iz Mađarske, ispred Ane Božović iz Crne Gore i domaće natjecateljice Tee Tereze Jelinić.

Odlična organizacija i sportska atmosfera pratile su cijelo natjecanje a organizator je najboljima osigurano i vrijedne nagrade.