18. svibnja 2024.

FOTO Svečano obilježavanje uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana u Gospiću

Gospić, 31. listopada 2023. – Danas je u Gospiću, kod središnjeg križa na groblju Sv. Marije Magdalene, s početkom u 10 sati, održano svečano obilježavanje uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana, uz prisustvo visokih dužnosnika iz Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova. Također, vijence su položili članovi Udruge proizišlih iz Domovinskog rata. Na ceremoniji su bili nazočni i dužnosnici Ličko-senjske županije, uključujući župana Ernesta Petryja, kao i gradski dužnosnici na čelu sa zamjenicom gradonačelnika grada Gospića Kristinom Pršom.

Položeni vijenci predstavljaju izraz poštovanja prema svim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata. Prisutni su odali počast hrabrim pojedincima koji su se žrtvovali za slobodu i mir u Hrvatskoj. Ovaj svečani događaj održan je s velikom dostojanstvenošću i pijetetom, što je odražavalo duboko poštovanje prema onima koji su dali najveću žrtvu za svoju domovinu.

Nakon polaganja vijenaca, održana je misa zadušnica u Samostanu Presvetog srca Isusova klauzurnih sestara karmelićanki u Gospiću. Vjernici su se okupili kako bi se u molitvi i sjećanju poklonili svim žrtvama Domovinskog rata. Ova duhovna komponenta svečanosti omogućila je zajedničko odavanje počasti hrabrim pojedincima i izražavanje zahvalnosti za njihovu nesebičnu predanost.

Ova svečanost je pružila priliku za jačanje zajedništva i promicanje važnosti čuvanja uspomene na žrtve Domovinskog rata. Sudjelovanje brojnih izaslanstava, uključujući lokalne vlasti, naglasilo je koliko je bitno održavati trajni spomen na hrabre ljude koji su hrabro branili domovinu.

Prisjećajući se hrabrosti i žrtve hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, ceremonija polaganja vijenaca i misa zadušnica pružile su prigodu za okupljanje i održavanje njihove uspomene živom. Ovaj događaj je simbol zahvalnosti za njihovu nesebičnu predanost i podsjetnik na vrijednosti slobode i mira za koje su se hrabro borili.

Najbolje iz Like