18. svibnja 2024.

Elektrolika Gospić intenzivno razvija HEP-ovu mrežu na cjelokupnom distribucijskom području

Uz mnogobrojna investicijska ulaganja od izgradnje plinovoda, novih vodovodnih mreža, optike, investicija u ceste, koji se realiziraju po cijeloj Ličko-senjskoj županiji, mnogobrojna i značajna ulaganja u energetiku provodi i HEP ODS d.o.o. DP Elektrolika Gospić.

Uz polaganje nove kabelske mreže duž uže gradske jezgre grada Gospića koja je samo jedna od brojnih investicija DP Elektrolika Gospić, iznimno značajna HEP-ova investicija koja se također ovih dana realizira je i polaganje novog kabelskog dalekovoda KBDV 20 kV TS 20/10 kV RIZVANUŠA – TS 20/0,4 kV BRUŠANE 2, a sve u cilju kako bi se osigurala sigurnost i pouzdanost napajanja električnom energijom naselja Brušane i Rizvanuša području grada Gospića te naselja Baške Oštarije, Ledenik, Šušanj, Stupačinovo i Konjsko na području općine Karlobag.

U slučaju izvanrednih okolnosti predmetni kabelski dalekovod služit će i kao alternativni pravac napajanja područja grada Gospića iz smjera Karlobaga (iz TS 110/20 Kv Karlobag), kada su nedostupni primarni pravci napajanja grada Gospića električnom energijom.

Naime, zbog kvarova koji do kojih je dolazilo tijekom zimskih mjeseci na postojećem nadzemnom 20 kV vodu Rizvanuša-Karlobag (dionica TS 20/10 kV Rizvanuša – STS 20/0,4 kV Brušane 2), često je bila ugrožena pouzdanost napajanja, koji problem će se riješiti predmetnom investicijom, duljine 3,4 kilometra, a za što je HEP ODS osigurao 150.000 eura.

Kako bi se uvjerili u napredovanje predmetnih radova, danas su lokalitet izvođenja istih obišli ličko-senjski župan Ernest Petry, koji je prije izbora za župana bio dugogodišnji zaposlenik HEP ODS-a DP Elektrolika Gospić te direktor DP Elektrolike Gospić Božo Marković.

Najbolje iz Like