18. srpnja 2024.

Donosimo Vam HDZ-ovu listu za 7. izbornu jedinicu

Sedma izborna jedinica proteže se od sjevera do juga, obuhvaćajući raznolike dijelove Hrvatske. U njoj su sadržane cijela Ličko-senjska županija, sjeverni dio Zadarske županije, dijelovi Primorsko-goranske županije, cijela Karlovačka županija te zapadni i sjeverni dijelovi Sisačko-moslavačke županije.

HDZ je za ovu izbornu jedinicu predstavio sljedeću listu kandidata:

 1. Tomo Medved
 2. Ivan Celjak
 3. Martina Furdek-Hajdin
 4. Marijana Petir 
 5. Ernest Petry
 6. Veselko Gabričević 
 7. Nikolina Brnjac
 8. Majda Burić
 9. Rade Šimičević
 10. Magdalena Komes
 11. Damir Mandić
 12. Anđelka Salopek
 13. Sanja Mioković
 14. Ivan Dabo

Nositelj liste, Tomo Medved, ima bogato iskustvo u vojsci i politici. Rođen je 17. ožujka 1968. u Cetingradu. Obnaša dužnost ministra hrvatskih branitelja te je trenutno zamjenik predsjednika HDZ-a,  i potpredsjednik Vlade RH. Pohvaljujući se značajnim vojnim i političkim dostignućima, Medved sa sobom donosi svoje iskustvo i znanje u kampanju za sedmu izbornu jedinicu.

Važno je napomenuti da su na HDZ-ovoj listi dva predstavnika Ličko-senjske županije, Ernest Petry, župan Ličko-senjske županije, te Ivan Dabo, gradonačelnik Novalje. Njihovo lokalno iskustvo i predanost razvoju svojih zajednica čine ih važnim članovima ove izborne liste.

HDZ-ova lista za sedmu izbornu jedinicu predstavlja širok spektar kandidata s različitim iskustvima i podrijetlom, spremnih da se bore za interese svojih građana na nacionalnoj razini.

Najbolje iz Like