22. lipnja 2024.

Dolina Gacke i gradić smješten u zeleno-plavom srcu Like idealno su odredište za gurmane, avanturiste i ljubitelje prirode

Zagrljen rijekom Gackom, zaštićen okolnim brdima i naslonjen na moćni Velebit, usred mirne Like leži grad Otočac. Na ovom su mjestu ljudi živjeli još prije 6000 godina, a grad je prvi put imenom spomenut na Bašćanskoj ploči davne 1100. godine. Otočac je nekad bio grad na vodi, sa svih strana okružen rijekom Gackom, a danas sa svojom rijekom živi idiličan suživot poštujući njezine prirodne zakonitosti i diveći se njezinoj nestvarnoj ljepoti. Proveli smo dva dana u Otočcu i njegovoj okolici i zaljubili se u prekrasnu prirodu, nestvarne boje čiste i pitke Gacke, bogatu kulturnu i povijesnu baštinu ovog kraja, ali i veliko srce i širok osmijeh njegovih stanovnika. Ako planirate izlet u Otočac i dolinu Gacke, evo što se svakako isplati vidjeti!

STO NIJANSI ZELENE KOJA SE PRELIJEVA U PLAVETNILO BISTRE RIJEKE

Dolina Gacke kao stvorena je za aktivan odmor i uživanje u prirodi. U kojem god smjeru pogledali, vidjet ćete sto nijansi zelene kako se prelijevaju jedna u drugu i stapaju s plavetnilom rijeke. Ceste obrubljuje šareno cvijeće, od poput krvi crvenih makova, do palete proljetnica u žutoj, bijeloj, ljubičastoj i narančastoj boji. Odluči smo ovaj kraj upoznati na dva kotača, a nije bilo nimalo sumnje da će nam za tu avanturu savršen vodič biti Denis Lončar, vlasnik agencije Velebit Aktivnosti.

Cijeli članak možete pročitati ovdje

Izvor: Putni Kofer / Foto: Canva