25. veljače 2024.

Dobrovoljni darivatelji krvi na prijemu kod gradonačelnika Starčevića

Povodom 25.listopada – Dana  dobrovoljnih darivatelja krvi i 70. obljetnice dobrovoljnog darivanja krvi u Hrvatskoj, gradonačelnik Karlo Starčević i pročelnici Ivana Kaleb Asić i Slaven Stilinović primili su ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Gospić Vladu Brkljačića i delegaciju dobrovoljnih darivatelja krvi sa područja grada Gospića.

Gradonačelnik je pozdravio nazočne, čestitao im njihov dan i posebno  zahvalio dobrovoljnim darivateljima koji svojom nesebičnošću, plemenitošću i humanošću  spašavaju ono najvrjednije, a to su ljudski životi. Također, zahvalio je i ravnatelju Vladi Brkljačiću i kompletnom timu volontera  Crvenog križa Gospić na svim njihovim programima koje provode. 

U  svom obraćanju ravnatelj Brkljačić zahvalio je na prijemu, ali i na izvrsnoj suradnji i pomoći Grada Gospića Gradskom društvu Crvenog križa Gospić.

Što se tiče dobrovoljnog darivanja krvi, kako ističe ravnatelj Brkljačić Crveni križ Gospić ima odličan odaziv, preko 250 darivatelja po akciji. Potrebe za dozama su velike, zbog sve većeg broja medicinskih intervencija i nesreća, stoga posebno raduje činjenica da se u akcije uključuje sve više mladih i novih darivatelja. 

Od ostalih aktivnosti Crvenog križa Gospić svakako treba istaknuti provođenje socijalnog programa, rad sa mladima, rad sa starijim i nemoćnim osobama, ali i uključivanje u sve akcije bilo da se radi o sudjelovanju u saniranju posljedica elementarnih nepogoda ili humanitarnim akcijama i pomoći potrebitima. Stoga veseli činjenica da Gradsko društvo Crvenog križa Gospić okuplja veliki broj volontera koji su u svakom trenutku spremni pomoći i koji rade na dobrobit svih naših građana.

Najbolje iz Like