15. lipnja 2024.

Bužim

Sve više ljudi polako shvaća kako je lijepo i ugodno živjeti dalje o velikih gradova i gradske gužve. Jedno malo mjesto gdje bi se upravo do toga moglo pobjeći, jeste i malo mjesto Bužim, nedaleko od Gospića.

U Bužimu se gradi sve više drvenih ili zidanih kuća za odmor, obnavljaju se stare zapuštene kuće, ali i lokalno stanovništvo vidi potrebu za uređenjem svojih okućnica. Ovdje se još uvijek mogu vidjeti: ovce, krave, konji, ali i kupiti domaći sir, krumpir ili domaće suho meso. 

Također se u zraku osjeća jedan ugodan suživot sa domaćim OPG ima koji rado proizvode i nude turistima ili putnicima namjernicima svoje proizvode. I možda je to ta formula; lokalno stanovništvo ima o čega ugodno živjeti svoj na svome, ne odlazi se bez velikog razloga u tuži svijet kao njihovi stari. 

Kvalitetan ruralni turizam, povezan i u skladu sa životom lokalnog stanovništva, jutarnji i dnevni mir, prekrasna, često netaknuta priroda, blizina grada Gospića, memorijalnog centra Nikole Tesle i slično, spoj su koji garantira dobar odmor za svakoga tko dođu u mjesto Bužim i ovdje provede nekoliko lijepih dana. 

Najbolje iz Like / S.G.Č.