22. lipnja 2024.

[BRAVO!!] Gospić po prvi puta u povijesti ima žensku seniorsku rukometnu ekipu

Svaka prethodna rukometna sezona, već duži niz godina, donijela je Rukometnom klubu „Gospić“ i Gradu Gospiću rezultate i uspjehe koji su po mnogočemu bili i ostali zabilježeni kao povijesni. Pored svega ostalog povijesni su trenutci dio misije kluba i nešto po čemu je postao prepoznatljiv u svom Gradu, ali i šire.

Uspjesi i velika sportska postignuća članova čine ponosnima upravu kluba, trenere, roditelje, klupske suigrače, te širu zajednicu. Često upravo rukometaši i rukometašice kroz ime kluba i uspjehe s rukometnih terena i izvan njih, na najbolje moguće načine pronose ime svoga grada širom Hrvatske.

Već na samom početku nove sezone Rukometni klub „Gospić“ istu upisuje na jednu od najvažnijih stranica knjige svoga postojanja. Naime, po prvi puta od osnutka kluba u natjecanje je prijavljena ženska seniorska ekipa koja u ovo novo natjecanje, prema propozicijama Hrvatskog rukometnog saveza, mora krenuti od najnižeg ranga, 3.HRL Zapad.

Ekipa složena od dvadesetak rukometašica, većinom djevojčica poniklih u klupskoj školi rukometa pojačanih s dvije Rabljanke i jednom Senjankom, srednjoškolkama Gospića ponosno će predstavljati klub u svojoj prvoj sezoni ikada u konkurenciji seniorki.

Sve rukometašice spomenute ekipe premijerno će tijekom sezone 2023./2024. upisati nastupe za seniorsku ekipu, a s ponosom možemo reći da će kao prvi seniorski klub u njihovim karijerama debelim slovima biti zapisan Rukometni klub „Gospić“.

Djevojčice od kojih je velika većina u rukometu još od ranih osnovnoškolskih dana, djevojčice koje su još uvijek prva i jedina ekipa kluba s medaljom s državnog prvenstva (srebro na Prvenstvu Hrvatske u sezoni 2021./2022.) stasale su u mlade djevojke i vrsne sportašice ispred kojih se nalaze uspješne rukometne karijere i svijetla budućnost u kojoj će zasigurno još dugo nizati vrhunske uspjehe.

Budite podrška ovoj talentiranoj rukometnoj mladosti u svim usponima, padovima i izazovima koje će im ova sezona donijeti.

IZVOR: RK GOSPIĆ