21. veljače 2024.

“Ajmo na Divane” – Zabilježeno kroz naš objektiv, pogledajte!

Sinoć je Društveni dom Žabica bio poprište izuzetnog događaja. Manifestacija pod nazivom “Ajmo na divane” održana je s početkom u 19:00 sati, a organizator, udruga “Lički divani”, uspješno je prenijela čaroliju narodne baštine na sve posjetitelje.

Domaćini su se predstavili s komičnom točkom “Selo Mezinovac – selo bez struje”. Publika je bila očarana autentičnošću izvedbe, a smijeh do suza najbolji je pokazatelj kako su glumci domaćini uspjeli u svojoj namjeri – dočarati duh prošlih vremena uz puno humora i veselja.

Manifestacija je bila i prilika za gostovanje kulturno-umjetničkih društava koja su svojim nastupima dodatno obogatila večer. Među gostima su se našli KUD “Sveti Ante” iz Nadina, KUD “Sveti Mihovil” iz Galovca, dramska sekcija HKD “Napredak” iz Knina te KUD “Izvor” iz Rakovice. Svako društvo predstavilo se elementima svoje lokalne kulture, bilo kroz pjesmu, ples ili dramsku interpretaciju, stvarajući tako jedinstvenu mozaik predstavu.

Zahvaljujući zajedničkom trudu svih sudionika, večer u Društvenom domu Žabica bila je pravi primjer kako kultura i tradicija mogu biti snažno sredstvo povezivanja ljudi. Nakon manifestacije razgovori su se nastavili uz domaće specijalitete i pića, a mnogi su izrazili želju za sličnim događanjima u budućnosti.

Udruga “Lički divani”, na čijem je čelu mlada Lucija Došen, kao i svi sudionici zaslužuju sve pohvale za trud, a manifestacija “Ajmo na divane” ostat će upamćena kao večer kada je tradicija zasjala punim sjajem u srcima onih koji su je došli doživjeti.

Najbolje iz Like